Aluekeskuspalkkahaku vuodelle 2020 auki 1.7.-11.8.

Pirkanmaan Tanssin Keskus julistaa haettavaksi aluekeskuspalkan vuodelle 2020. Aluekeskuspalkan hakuaika on 1.7.-11.8.2019.

Aluekeskuspalkka myönnetään ensisijaisesti pirkanmaalaisille vapaan kentän tanssitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Aluekeskuspalkkaa voidaan myöntää myös alueen ulkopuolisille tanssitaiteilijoille, jos taiteellinen työskentely tapahtuu Pirkanmaalla. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä, taiteellista hanke- tai projektitoimintaa tai jotakin muuta, mikä tukee hakijan taiteellisen työn ja uran kehittymistä. Aluekeskuspalkkahakemuksista valitaan myös Liikelaiturin House-taiteilijat vuodelle 2020.

Aluekeskuspalkkaa voi saada 1-3 kk ajaksi ja kyseessä on aina henkilökohtainen kuukausipalkkasuhde. Aluekeskuspalkan suuruus on 2 400 €/kk.

Pirkanmaan Tanssin Keskuksen aluekeskuspalkan haku- ja valintaprosessi uudistuu. Viime vuonna käyttöön otetun motivaatiokirjeen lisäksi aluekeskuspalkkaa voi hakea motivaatiovideolla. Kaikille halukkaille järjestetään myös henkilökohtainen keskustelutilaisuus, jonka tavoitteena on avata hakemusta ja aluekeskuspalkalla suunniteltua taiteellisen työskentelyn sisältöä. Uudistusten tarkoituksena on siirtää haku- ja valintaprosessin pääpaino kirjallisesta materiaalista aitoon kohtaamiseen ja keskusteluun. Lisäksi päätöksenteon tukemiseksi ja syventämiseksi halutaan nostaa taiteilijan oma ääni esille.

Hakuohjeet ja hakemuksen täyttäminen: www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/aluekeskuspalkka/

Liikelaiturin kesä 2019

LIIKELAITURIN KESÄ TARJOAA DEMOJA SEKÄ KAKSI ENSI-ILTAA!

Se on kesä taas ja Liikelaiturin valtaa upeat kesäresidenssitaiteilijat. Luvassa on monipuolinen kattaus tanssitaidetta laidasta laitaan: avoimia harjoituksia, aamutunteja, demoja ja kaksi ensi-iltaa. Pistähän kalenteriin varaukset ja tule tanssin pariin Liikelaiturille!

Kesätyötä tanssitaiteilijalle -työryhmä käynnistää taiteellisen yhteistyön Liikelaiturilla kesäkuun alussa, työstäen taiteellista konseptia, joka käsittelee muun muassa paikallisuutta, paikkakunnan ja paikallisten tarinoita sekä identiteetin paikkasidonnaisuutta. Työryhmän muodostavat tanssitaiteilijat Riina Hosio, Lotta Kaarla, Kiira Kilpiö, Marja Rautakorpi ja Riikka Tolonen. Kaikille avoin työpaja paikallisuudesta ti 11.6. klo 19, vapaa pääsy. Lopullinen taiteellinen ulostulo nähdään Ranuan kunnan Hillamarkkinoilla 3.8.2019 ja kunnan taiteiden yössä 14.9.2019.

Kesäkuun kolme ensimmäistä viikkoa Liikelaiturilla työskentelee tanssija Taru Kallio. Hän tekee tutkimusmatkan menneisyyteensä, työstämällä uudestaan vuonna 2013 ensi-illan saaneen soolokoreografiansa Jean Sibeliuksen Valse Triste -kappaleeseen. Kuluneiden vuosien aikana koreografiasta on syntynyt muutamia eri versioita ja soolo on sijoittunut toiseksi vuonna 2015 SibDance -kisoissa Hämeenlinnassa. Demoesitys pe 14.6. klo 13, vapaa pääsy.

Viime vuonna demovaiheessa päässyt Lovekicks-teos valmistautuu kesäkuussa elokuun ensi-iltaan. Lovekicks on Anniina Kumpuniemen koreografia kahdelle tanssijalle Katriina Kantolalle ja Antti Seppäselle. Teoksen äänisuunnittelija on Teemu Kiiskilä. Teoksen teemana on ”yhteinen rakkaustarina”. Teoksessa tanssitaan yleismaailmallista rakkaustarinaa etsien ja pohtien, millaisia tuntemuksia, kokemuksia ja liikahduksia rakkaus ja rakastuminen herättävät kehossa. Työryhmä pitää ammattilaisten ja tanssin ammattiopiskelijoiden maksuttomat aamutreenit ma 17.6. ja ke 19.6. klo 10-11 Liikelaiturilla. Avoin harjoitus 19.6. klo 11.30-12.30. Vapaa pääsy. Teos saa ensi-illan 30.8.2019 Liikelaiturilla.

Kesäkuun residenssijakson päättää Happy Bodies -ryhmä, joka etsii mahdollisuuksia onnellisemman ja turvallisemman työskentelykulttuurin rakentamiseksi. Ryhmä koostuu Helsingissä asuvista tanssin, koreografian ja visuaalisen suunnittelun nuorista ammattilaisista: Sanni Giordani, Pietari Kärki, Sofia Palillo, Justus Pienmunne ja Pauliina Sjöberg. Liikelaiturin residenssissä ryhmä viettää kesäkokousta ja kasaa kolmannen osan KEIDAS, LUONNOS -teossarjaan. KEIDAS, LUONNOKSET ovat jaettuja tilaisuuksia ja olemisen tiloja. Ne eivät ole esityksiä, ellei toisin ilmoiteta. Tilassa saa olla tekemättä mitään tai tehdä asioita. KEIDAS, LUONNOS 3 la 29.6. klo 18 alkaen. Tila on auki klo 21 asti. Tilaan voi saapua omalla ajoituksella ja sieltä voi poistua omia aikojaan. Vapaa pääsy.

Heinäkuun ensimmäisen viikon Liikelaiturin kesäresidenssissä työskentelee työryhmä Sanni Giordani, Mikko Makkonen, Sofia Palillo ja Elisa Tuovila. He aloittavat Please Don’t Kill My Vibe -tanssiteoksen työstämisen, joka on saanut alkusysäyksensä tanssitaiteilijan identiteettien pohdinnasta. He syventyvät teosprosessin kautta etenkin niihin tekijöihin, jotka tuntuvat hallitsevan sekä rajoittavan identiteetin mahdollista muuntuvaisuutta. Työskentelyn aikana järjestetään päivittäin n. 30-40 min. mittaisia demoja 2.-7.7. klo 14-15 välillä, päivän aikana nousseiden ajatusten sekä teemojen pohjalta. Vapaa pääsy.

Heinäkuussa Liikelaiturin kesäresidenssissä työskentelevät taistelun ja tanssin välimaastossa tanssitaiteilijat Matti Haaponiemi ja Anders Lillhonga. Liikkeellisesti heidän tavoitteenaan on hahmottaa uusia mahdollisuuksia taistelu- ja tanssi-improvisaation kohtaamispisteessä. Työskentelyn fyysisen ulottuvuuden lisäksi työssä pohditaan vahingollisia kulttuurisia vaatimuksia miehisyydestä, joissa korostuvat kovuus, aggressiivisuus, väkivallan ihannointi, individualismi, yksin pärjääminen, tunteettomuus sekä kilpailullisuus fyysisestä suorituskyvystä ja viriiliydestä. Avoimet harjoitukset pe 12.7. klo 13-14.30. Vapaa pääsy.

Tanssitaiteilija Iiris Hildén työskentelee yhdessä kansanmuusikko Aliisa Vaittisen kanssa dokumentaarisen ja äänimaisemallisen tanssiteoksen HANKO-UTSJOKI parissa. Sen lähtökohtana on liftaten taitettu matka Hangosta Utsjoelle. Matkan aikana kerätään dokumentaarista aineistoa, joka toimii taiteellisen työskentelyn materiaalina ja sijoittuu osaksi myös lopullista esitystä. Tuleva teos on yritys lisätä ymmärrystä eri tavoin ajattelevien ihmisten välillä ja olla esimerkkinä kohtaamalla tuntematon ihminen ennakkoluulottoman pelottomasti. Uskallanko ojentaa peukaloni ja nousta kyytiin? Esitykset la 13.7. klo 18 (ensi-ilta) ja su 14.7. klo 17. Liput 10 / 5 € (käteisellä), varaukset hilden.iiris (ät) gmail.com ja ovelta 30 min ennen esitystä.

Liikelaiturin kesäresidenssi –jakson päättää tanssitaiteilija Hanna Kahrola. Hän työskentelee Unina – poispäin ajasta -sooloteoksen parissa. Teos käsittelee menettämistä ja kuolemaa itseterapeuttisista lähtökohdista käsin ja temaattisen pohjatutkimuksen inspiroimana. Avoin harjoitus pe 19.7. klo 17, vapaa pääsy. Esitykset la 3.8. klo 19 (ensi-ilta) ja su 4.8. klo 17. Esitykseen vapaaehtoinen maksu.

Tiivistetty kooste/aikataulu Liikelaiturin kesäresidenssijaksoista (pdf).

Liikelaiturin juhlat ja videotervehdyskooste 1.12.2018

Kuvaaja: Niina Rajaniemi.

Suuret kiitokset kaikille Liikelaiturin 5-vuotisjuhlassa esiintyneille ja videotervehdyksen/onnittelun lähettäneille. Saimme kuulla ja nähdä mitä hienoimpia puheita ja muistoja Liikelaiturista vuosien varrelta! Kiitos myös kaikille juhliin osallistuneille.

Liikelaiturin 5-vuotisjuhlavuoden videotervehdyskoosteen pääset näkemään täältä: https://vimeo.com/306195614 Ensiesitys oli Liikelaiturilla 1.12.2018.

 

Liikelaiturin juhlavuoden katsojapalkinnot

Pirkanmaan Tanssin Keskus ry myönsi Liikelaiturin juhlavuoden katsojapalkinnot Liikelaiturin juhlissa 1.12.2018. Liikelaiturin juhlavuoden suuryleisö katsojapalkinnon sai Tapio Järvi ja tanssin ammattilainen katsojapalkinnon sai Hanna Kahrola.

Liikelaiturin juhlavuoden katsojat saivat palkinnoksi kutsuvierasliput Puccinin La Boheme -oopperaan Tampere-taloon. Liput lahjoitti Liikelaiturin yhteistyökumppani Tampere-talo ja Tampereen Ooppera.

ONNITTELUT PALKITUILLE!

 

LIIKELAITURIN JUHLAVUODEN SUURYLEISÖPALKINTO
TAPIO JÄRVI

Kuvaaja: Nelli Ojapalo.

Palkintoperustelu:
Tapio Järvi, tuttavallisemmin Tapsa on käynyt Liikelaiturilla vuodesta 2015 lähtien. Hän on siis melkein alkuperäisiä Liikelaiturilaisia. Tapsa tuli tutuksi meille yhteistyöhankkeemme kautta ja hänet on siitä lähtien voinut tavata lähes jokaisessa esityksessä tai tapahtumassa, mitä ikinä Liikelaiturilla järjestetäänkin. Tapsa on kertonut nauttivansa taiteesta monipuolisesti ja tanssitaiteessa hänen mielenkiinnon kohteensa yhdistyvät. Hän on todennut taiteesta näin: ”En minä osaa tätä taidetta määritellä oikein muuten kuin, että se on vapauden tunne minun sisällä”. Vapaudelle ja tuleville Liikelaituri vuosille!

 

LIIKELAITURIN JUHLAVUODEN TANSSIN AMMATTILAINEN KATSOJAPALKINTO
HANNA KAHROLA

Kuvaaja: Nelli Ojapalo.

 
Palkintoperustelu:
Hanna Kahrola on tamperelainen tanssitaiteilija ja tanssin kentän monitoimija, joka taiteilijana etsii kehollista huumoria, liikuttavaa vaikuttamista ja läsnä olevan ilmaisun voimaa. Liikelaituri on tullut hänelle tutuksi marraskuusta 2014 lähtien, jolloin hänet valittiin Liikelaiturin taiteelliseen suunnittelutyöryhmään. Tämän jälkeen ei ole ollut olemassa roolia, missä Hanna ei olisi Liikelaiturilla vaikuttanut. Taiteellisen työnsä lisäksi hän käy katsomassa kaikki esitykset ja osallistuu kaikkiin tapahtumiin. Kiitos Hanna!

 

Tanssin aluekeskusverkostolla on verkkosivut

Tanssin aluekeskusverkoston yhteiset verkkosivut ovat auenneet. Verkkosivuille on koottu tanssin aluekeskusverkoston yhteiset materiaalit sekä aluekeskusten esittelyt. Käy tutustumassa osoitteessa: https://www.tanssinaluekeskusverkosto.fi/

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere