Kiertoliike 2018 osui ja upposi

Neljäs kerta toden sanoi. Nyt osui ja upposi! Tätä mieltä olivat osallistujat:

Kuvaaja: Orna Ben Lulu

PUHUJAT: SINA SABERI, TEEMU MÄKI JA SASHA HUBER

83% vastaajista: Loistavia puhujia! Kiertoliikkeen teemaan osuvia! Herätti ajatuksia. Täyttä timanttia! Äärimmäisen mielenkiintoisia ja inspiroivia. Keynote puhujat erityisen onnistuneita tänä vuonna.


Kuvaaja: Alli Mattila

ÄÄNENAVAUS JA VAIKUTTAJAT: LIISI PETTERSSON, MARYAN ABDULKARIM, FRANK JOHANSSON, SEIJA LUKKALA, JAAKKO MUSTAKALLIO, ANNI VALTONEN SEKÄ LIISA HYSSÄLÄ JA JOUNI BACKMAN

63% vastaajista: Ihana Aamunavaus. Hienosti toteutetut osuudet ja kiinnostavat puhujat. Puheenvuorot toivat uusia tuulahduksia tanssin kentän keskusteluihin. Loistava lopetus! Huipensi tapahtuman.


Kuvaajat kuvien järjestyksessä: Alli Mattila, Sanna Viero ja Mira Kautto

KIERTOLIIKE-TAITEILIJAT: DIINA BUKAREVA, INKA-LEEA HAKKARAINEN, HANNA KAHROLA, MIRA KAUTTO, HANNA KORHONEN, KATI RAATIKAINEN, TANJA RÅMAN JA ANNASTIINA SAASTAMOINEN

53% vastaajista: Loistava työskentely. Hienon erilaisia lähestymistapoja. Tunnelma työpajan aikana ja lounaalla oli sopivan rento ja näin ollen keskustelu oli sallivaa ja hedelmällistä. Kiertoliike taiteilijat hyvä ja kiinnostava konsepti – jatkoa toivotaan!


Kuvaaja: Orna Ben Lulu

MODERAATTORIT: MAIRE KARUVUORI JA HANNA-REETTA SCHRECK

74% vastaajista: Moderaattorit tekivät todella hyvää työtä. Tietämys, aiheeseen syventyminen ja osaaminen näkyy ja se hyvä. Päiviin syntyi lempeän kriittinen, tarkasteleva tunnelma.

 

VASTASIKO TAPAHTUMA ODOTUKSIASI?

88% vastaajista: Ylitti! Oli tarpeellinen ja nautin olostani. Olin vaikuttunut. Jäi tunne, että tässä sai laatua! Yhteisöllinen, genrerajoja sulattava. Mukavaa oli se, että kaikki toimijat olivat ”tasa-arvoisia”. Tunnelma oli erityisen lämmin ja tuntui mukavalta olla osa tätä joukkoa. Puheenvuorot olivat erityisen kiinnostavat ja hyvin inhimilliset! Synnytti toimivaa, luovaa virettä itsessä. Upeat järjestelyt. Olitte onnistuneet luomaan yhteisöllisen tunnelman. Oli ihanaa olla mukana.

 

KIERTOLIIKE 2018 JÄLKIPYÖRTEET

 

KIERTOLIIKE 2018 lopputiedote

 

KIERTOLIIKE 2018 Tampere 24.-25.5.2018 -VIDEO
Kuvaus ja editointi: Orna Ben Lulu

 

SINA SABERIN HAASTATTELU 24.5.2018 -VIDEO
Kuvaus ja editointi: Orna Ben Lulu

 

KIERTOLIIKKEESTÄ JULKAISTUT ARTIKKELIT:

Kiertoliike-taiteilijoiden blogikirjoitus

Satu Tuomiston blogikirjoitus Zodiak – Uuden tanssin keskuksen päiväkirjaan

Fox Marttisen artikkeli Liikekieli.com verkkolehteen

 

KIERTOLIIKE 2018 INSTAGRAMISSA

https://www.instagram.com/explore/tags/kiertoliike2018/

 

Seuraava Kiertoliike-tapahtuma järjestetään kesäkuussa 2019 Kuopiossa Paikallisliike- ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien yhteydessä.

Sinne on osallistumassa 90,7% palautekyselyyn vastaajista!

Tule sinäkin!

Aluekeskuspalkka vuodelle 2019 haettavana

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi aluekeskuspalkan vuodelle 2019. Aluekeskuspalkan hakuaika on 18.6.-2.8.2018.

Aluekeskuspalkkaa myönnetään ensisijaisesti pirkanmaalaisille vapaan kentän tanssitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Aluekeskuspalkkaa voidaan myöntää myös alueen ulkopuolisille tanssitaiteilijoille, jos taiteellinen työskentely tapahtuu Pirkanmaalla. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä, taiteellista hanke- tai projektitoimintaa tai jotakin muuta, mikä tukee hakijan taiteellisen työn ja uran kehittymistä.

Aluekeskuspalkkaa voi saada 1-3 kk ajaksi ja kyseessä on aina henkilökohtainen kuukausipalkkasuhde. Aluekeskuspalkan suuruus on 2 400 €/kk.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkka haku- ja valintaprosessi uudistuu. Liikelaiturin House-taiteilijoita ei haeta erillisellä haulla, vaan aluekeskuspalkkahakemuksista valitaan myös Liikelaiturin House-taiteilijat vuodelle 2019. Aluekeskuspalkkahakemuksen työsuunnitelma-liitteen korvaa hakijan oma pohdinta aluekeskuspalkan merkityksestä hänen tämän hetkisen työuransa kannalta. Lisäksi valintaprosessin tukemiseksi ja syventämiseksi käyttöön otetaan kehityskeskustelut.

Kehityskeskusteluun kutsutaan hakemusten perusteella 10-14 taiteilijaa. Kehityskeskusteluiden ajankohta on la-su 11.-12.8.2018 ja aikaa varataan 75 min / taiteilija. Kehityskeskusteluun osallistuvat toiminnanjohtaja Piia Kulinin lisäksi Pirkanmaan Tanssin Keskus ry:n hallituksen jäsenet Maija Hoisko, Tuula Linnusmäki ja Samuli Roininen.

Kehityskeskustelussa tarkastellaan taiteilijan tämän hetkistä uraa, työtilannetta, osaamista, kehitystoiveita sekä tulevaisuuden haaveita. Kehityskeskustelu on luottamuksellinen tilaisuus ja sen tavoitteena on tukea taiteilijan henkilökohtaista urapolkua. Lisäksi halutaan nostaa päätöksentekoa varten taiteilijan oma ääni esille. Pääpaino siirretään kirjallisesta materiaalista aitoon kohtaamiseen ja keskusteluun. Keskusteluiden pohjalta tehdään päätökset vuodelle 2019 myönnetyistä aluekeskuspalkoista.

Aluekeskuspalkkahakemukset liitteineen toimitetaan määräpäivään 2.8.2018 klo 15.00 mennessä sähköisellä lomakkeella. Hakemusta ja liitteitä ei oteta postitse vastaan vaan kaikki materiaali lähetetään sähköisessä muodossa.

Hakuohjeet ja –lomake: http://www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/aluekeskuspalkka/

Tiedustelut

Ajalla 18.6.-28.6.2018
Toiminnanjohtaja Piia Kulin p. 050 552 1138 / piia.kulin (ät) sisasuomentanssi.fi

Ajalla 2.7.-31.7.2018
Puheenjohtaja Tuula Linnusmäki p. 045 127 0889 / tuula.linnusmaki (ät) sisasuomentanssi.fi

Päätökset aluekeskuspalkasta tehdään elo-syyskuun 2018 aikana.

Liikelaiturin kesä: demoja sekä kaksi ensi-iltaa

Se on kesä taas ja Liikelaiturin valtaa upeat kesäresidenssitaiteilijat. Luvassa on monipuolinen kattaus tanssitaidetta laidasta laitaan: avoimia harjoituksia, aamutunteja, demoja ja esityksiä. Pistähän kalenteriin varaukset ja tule tanssin pariin Liikelaiturille!

Liikelaiturin kesäresidenssin aloittaa All Traces of Strange Dreaming -työryhmä: koreografi, ohjaaja Fuji Hoffmann sekä tanssijat Niko Arola, Hanna Kahrola, Oona Leinonen, Nelli Ojapalo, Janina Salmela, Wilma Seppälä ja Ida Teeri. Työryhmä harjoittelee teostaan, jonka inspiraationa on H.P. Lovecraftin novelli Call of Cthulhu (Cthulhun kutsu). Työryhmä on aloittanut yhteisen työskentelyn kesällä 2017 ja teosta on työstetty lyhyissä jaksoissa kuluneen vuoden aikana. Teoksen avoin harjoitus to 7.6. klo 19-20.30. Residenssin päättää su 10.6. klo 18 esitettävä demo, joka on ensimmäinen esitysmuotoinen versio prosessista. Liput 3 €, maksu käteisellä.

Kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa Liikelaiturilla työskentelee Elävä galleria -taiteilijaryhmä: Matti Haaponiemi, Disa Kamula, Linda Kuha, Sini Muranen ja Ilmari Tiitinen. Ryhmä koostuu tanssin, teatterin ja musiikin ammattilaisista. Ryhmä valmistelee ensi-iltaan Elävä galleria – tanssillisen installaation, jossa yleisöä rohkaistaan lempeästi astumaan ulos perinteisestä katsojan roolista aktiivisiksi osallistujiksi. Installaatio koostuu helposti lähestyttävistä interaktiivisista pienoisteoksista, joihin yleisö saa osallistua omalla tavallaan: katsoen, liikkuen, tanssien, leikkien, kysellen, kuunnellen, kokeillen, ihmetellen tai ihan vain läsnä ollen. Installaation avoimet harjoitukset ke 13.6. klo 18-20, vapaa pääsy. Esitykset pe 15.6. klo 18 (ensi-ilta) sekä la 16.6. klo 14 ja 18. Liput: 10 € / 5 €, maksu käteisellä. Lippuvaraukset 8.6. mennessä osoitteesta janne(ät)jotodo.fi

Kesäkuun ajan Liikelaiturilla valmistautuu Vaikutuksia Ympäröivästä -teoksen ensi-iltaan Oona Leinonen, Anna Pesonen ja Tuija Touhunen. Teoksessa tarkastellaan yhteiskunnan muodostamien sääntöjen ja normien noudattamista ja rikkomista, pohditaan mitä on tämän päivän suomalaisuus ja miten tähän kaikkeen liittyy hiljaisuus. Performatiivinen teos yhdistelee musiikkia, tanssia ja tekstiä. Esitykset pe 29.6. klo 18 ja la 30.6. klo 15, vapaa pääsy. Liikelaiturilla nähtävien esitysten lisäksi prosessiin kuuluvat erilaiset ulostulot eripuolilla Tamperetta kesäkuun aikana. Näitä voi seurata facebookissa tapahtumasta ”Vaikutuksia Ympäröivästä”.

Heinäkuun alussa työryhmä Matti Haaponiemi, Niina Kastari, Essi Koivula, Antti Marjakangas ja Mikko Turpeinen jatkavat toukokuussa aloitettua Like a virgin – taiteellista prosessia. Improvisatorinen teos on syntynyt ajatuksesta yhdistää moniaistillista esineiden tutkimista sekä kontakti-improvisatorista työskentelyä. Teoksessa kannustetaan näkemään kosketus moniulotteisena ja olennaisena tapana olla ihminen ja tavoitteena on tehdä näkyväksi, että kosketus liikuttaa. Like a virgin -demo pe 6.7. klo 14, vapaa pääsy. Ensi-iltansa teos saa 10.8.2018 Liikelaiturilla.

Heinäkuussa Liikelaiturilla sirkustaiteilija, -ohjaaja, klovni sekä tanssitaiteen ammattilaishäärääjä Reija Tapaninen työstää tulevaa ohjaustaan Sijainen. Sijainen on siirtymä. Ulkopuolisuuden koettelemus. Teos hajonneista unelmista. Se on sooloteos Reijalle, mutta näyttämöllä teoksen esittävät hänen kolme sijaistaan. Kahden viikon aikana hän tavoittelee kehollisia tuntemuksia, joita luopumisen teema hänessä herättää. Miten siirtyä kehollisesta esiintyjästä sivuun astujaksi, muin keinoin tulkitsijaksi? Sijainen-keskustelutilaisuus pe 20.7. klo 12-13, vapaa pääsy.

Lovekicks-teosta harjoitellaan Liikelaiturilla sekä kesä- että heinäkuussa. Lovekicks on Anniina Kumpuniemen koreografia kahdelle tanssijalle Katriina Kantolalle ja Antti Seppäselle. Teoksen äänisuunnittelija on Teemu Kiiskilä. Teoksen teemana on ”yhteinen rakkaustarina”. Teoksessa tanssitaan yleismaailmallista rakkaustarinaa etsien ja pohtien, millaisia tuntemuksia, kokemuksia ja liikahduksia rakkaus ja rakastuminen herättävät kehossa. Lovekicks-teoksen harjoitukset alkoivat heinäkuussa 2017 Lake Studios Berlin -residenssissä. Työryhmä pitää ammattilaisten ja tanssin ammattiopiskelijoiden maksuttomat aamutreenit ti 19.6. ja ke 20.6. klo 9-10 Liikelaiturilla. Lovekicks-demoesitys 31.7.2018 klo 19. Liput 5 €, maksu käteisellä.

Liikelaiturin kesäresidenssi –jakson päättävät Itävallassa asuvat ja pitkin Eurooppaa työskentelevät tanssitaiteilijat Elina Lautamäki ja Outi Valanto. Lautamäki kehittää residenssin aikana soolotanssia lokakuun Fallhöhe ensi-iltaa varten. Teos on nykysirkusta ja nykytanssia yhdistävä teos uskaltamisesta ja epäonnistumisesta. Soolon lähtökohtana on liikkeen ja materiaalin suhde; tilassa ja tanssin liikekielessä. Myös Outi Valanto käyttää residenssiajan tulevan sooloteoksensa työstämiseen. Demo la 4.8. klo 18, vapaa pääsy.

Tiivistetty kooste/aikataulu Liikelaiturin kesäresidenssijaksoista ladattavissa tästä.

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere