Ennätysmäärä hakemuksia Kiertoliike-taiteilijaksi 2019

Vuonna 2019 Kiertoliike järjestetään Kuopiossa 13.-14.6.2019. Tapahtuma on jo viides lajissaan ja teemana on tällä kertaa Intohimo. Hakemuksia Kiertoliike-taiteilijaksi tuli avoimen haun kautta ennätykselliset 41 kappaletta. Päätökset Kiertoliike-taiteilijoista teki Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Jaakko Toivonen, Routa Companyn taiteellinen johtaja Saku Koistinen sekä Itä-Suomen Kiertoliike-taiteilija Kira Riikonen. Valitut taiteilijat tulevat työskentelemään yhdessä viikon Kuopiossa ennen Kiertoliike-tapahtuman alkua ja toteuttavat perjantaina 14.6. kahden tunnin mittaisen tapahtuman Intohimo-teeman pohjalta.

Vuoden 2019 Kiertoliike-taiteilijoiksi valittiin Matti Haaponiemi (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Riina Hannuksela (Zodiak – Tanssin aluekeskus Helsinki), Mia Malviniemi (Pohjanmaan tanssin aluekeskus), Jaakko Nieminen (Keski-Suomen tanssin keskus), Suvi Nieminen (Läntinen tanssin aluekeskus) ja Milla Virtanen (Pohjoinen tanssin aluekeskus).

Taitelijoilta pyydettiin hakemuksessa tekstin, video, kuvan tai äänitteen avulla kertomaan mitä he haluaisivat tuoda intohimo-keskusteluun mukaan taiteellisen työnsä kautta. Hyviä hakemuksia yhdisti persoonallinen ja monimuotoinen lähestyminen teemaan. Hakemusten käsittelijät kokivat myös näissä tapauksissa saaneensa vastauksen esitettyyn kysymykseen. Valitut taiteilijat uskalsivat hakemuksissaan ottaa kantaa, konkretisoida ideoita ja toisaalta myös hullutella ja unelmoida.

Valitsijatiimi kiinnitti huomiota myös ajankohtaisuuteen ja taiteilijoiden henkilökohtaiseen näkökulmaan suhteessa tanssiin sekä heidän asemaansa tanssitaiteen kentällä ja tämänhetkisessä yhteiskunnassa. Käytännön työssä tarvittavaa välttämätöntä ammattitaitoa valitsijatiimi tarkasteli teeman omintakeisen käsittelyn, siitä esille tulevan ammattimaisuuden ja hakijoiden ammatillisen kokemuksen pohjalta.

Lopulta valitsijatiimi käsitteli hakemuksia yhteistyön ja ryhmäaspektin kautta. Taiteilijat tulevat työskentelemään yhdessä ja ryhmän sisäinen kemia tulee olemaan tärkeässä asemassa. Valittujen taitelijoiden hakemusten pohjalta he tulevat haastamaan, sitouttamaan ja yllättämään toisiaan.

Odotamme innolla heidän lopullista manifestiaan Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa perjantaiaamuna 14. kesäkuuta!

Ystävällisin terveisin,
Jaakko, Kira ja Saku

Tiedot löytyvät myös täältä:

Itä-Suomen tanssin aluekeskus: www.itak.fi/articles/article/ennatysmaara-hakemuksia-kiertoliike-taiteilijaksi-2019

Tanssin talo / Kiertoliike: www.kiertoliike.tanssintalo.fi/artikkelit/

Liikelaiturin juhlat 1.12.2018

Kuva: Niina Rajaniemi

Pirkanmaan Tanssin Keskuksen koordinoimalla Liikelaiturilla on vietetty kuluvana vuonna juhlavuotta erilaisten tapahtumien ja esitysten kera. Juhlaan on aihetta, sillä Liikelaiturille myönnettiin syksyllä 2017 tanssitaiteen valtionpalkinto ja tänä vuonna Liikelaituri täyttää 5 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Liikelaiturilla vietettäviin juhliin 1.12.2018.

Päivä alkaa Liikelaiturin avoimilla ovilla klo 10. Luvassa on mm. kehon herättelyä ja liikkeeseen saattelua pirkanmaalaisten tanssitaiteilijoiden Hanna Kahrolan ja Nelli Ojapalon johdattelemana. Avointen ovien jälkeen klo 11-12 tarjolla on 200:lle ensimmäiselle perinteinen joulupuurotarjoilu ulkoilmassa. Tulijoita suositellaan pukeutumaan säänmukaisesti. Avoimet ovet ja puurotarjoilu ovat suunnattu kaikille lapsista ikäihmisiin.

Liikelaiturin juhlatilaisuus järjestetään iltapäivällä klo 13 alkaen. Juhlapuhujat ovat Rosa Meriläinen (pääsihteeri keskusjärjestö KULTA) ja Samuli Nordberg (yliopistonlehtori Näty). Juhlatervehdyksillä Liikelaituria muistavat Matti Numminen (johtaja Tanssin talo), Pilvi Porkola (performanssitaiteilija, kirjoittaja ja taiteen tutkija), Paula Tuovinen (johtaja Taiteen edistämiskeskus) ja Jussi Tuulensuu (vastaava päätoimittaja Aamulehti). Juhlassa esiintyy performanssitaiteilija Helinä Hukkataival, pirkanmaalaisia tanssitaiteilijoita ja seremoniamestarina toimii sirkustaiteilija, klovni Janna Haavisto. Juhlassa jaetaan kaksi Liikelaiturin juhlavuoden katsojapalkintoa, toinen suuryleisön edustajalle ja toinen tanssin ammattilaiselle. Lisäksi luvassa juhlabingo, ongintaa, yllätysohjelmaa sekä kakkua ja kahvia.

Kaikkiin päivän tapahtumiin on vapaa pääsy! Ei ennakkoilmoittautumisia eikä lahjoja.

TERVETULOA JUHLIMAAN!

Juhlapäivän 1.12.2018 ohjelma Liikelaiturilla:

klo 10-11     Liikelaiturin avoimet ovet lapsista ikäihmisiin

klo 11-12     Joulupuurotarjoilu

klo 13-15     Liikelaiturin Juhlat           

Ohjelmatiedot yksityiskohtaisemmin tapahtumasivulla.

 

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Piia Kulin, puh. 050 552 1138, piia.kulin (ät) sisasuomentanssi.fi

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere