Haihara tanssitaideresidenssi haettavana

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Haihara tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2019. Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 27.9.-21.10.2018.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2019 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto sekä harjoitustilaa Haiharasta ja Liikelaiturilta tarpeen mukaan. Lisäksi maaliskuun residenssityöskentelystä maksetaan 2 400 € aluekeskuspalkka kahdelle taiteilijalle.

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä. Asunto on 80 m² pitäen sisällään 3h ja keittiön. Makuupaikat ovat seuraavasti: makuuhuone 2 sänkyä, työhuone 1 sänky ja olohuone vuodesohva. Lisäksi asunnossa on wc ja suihku. Residenssitaiteilijalla on mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaan samassa pihapiirissä olevaa saunaa. Petivaatteet, pyyhkeet ja ruoanlaittovälineet kuuluvat residenssiasuntoon.

Haiharan harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana tarpeen mukaan. Harjoitustilatarve sovitaan valitun taiteilijan kanssa erikseen.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalla taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. Tanssitaideresidenssillä tarjotaan vapaalle kentälle kaivattuja resursseja työskentelyyn valtakunnallisesti. Lisäksi residenssitaiteilijaa rohkaistaan vuorovaikutukseen alueen tanssitaiteilijoiden kanssa.

Haihara tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 21.10.2018 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: haku (ät) sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt

– tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv. sekä työskentelytilatarve

– lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.


Lisätiedot

Haihara: https://www.tampere.fi/haiharan-taidekeskus.html

Tiedustelut

Ajalla 1.10.-17.10.2018 toiminnanjohtaja Piia Kulin

p. 050 552 1138 / piia.kulin (ät) sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara tanssitaideresidenssistä tehdään lokakuun 2018 aikana.

Videotervehdyshaku: Liikelaiturin 5v-juhlat

Olemme tekemässä valtionpalkitun 5-vuotiaan Liikelaiturin kunniaksi videokoostetta, jonka ensi-esitys on Liikelaiturin juhlissa 1.12.2018. Keräämme videokoosteeseen tervehdyksiä, onnitteluja, muistoja, yllätyksiä ja kompastuskiviä vuosien varrelta. Ei ole väliä, oletko Liikelaiturin käyttäjä, siellä vieraillut, sinne aina kovasti halunnut tai sivusta toimintaa seurannut. Otamme vastaan kaiken mahdollisen Liikelaituriin liittyen. 

Videotervehdykseen riittää puhelimella, vaakatasossa kuvattu video. Video voi olla max. 15 sekuntia pitkä. Videon ei tarvitse olla kuvaa kasvoistasi, vaan se voi olla mitä vaan – aivan kuten Liikelaiturikin! Jos videoosi liittyy puhetta, pidäthän huolta ettei se jää taustamelun alle. Muista myös kertoa kuka olet. 

Videotervehdykset toimitetaan 11.11.2018 mennessä Liikelaiturin juhlavuoden tuottaja Nelli Ojapalolle, joko sähköpostilla liikelaituri (ät) sisasuomentanssi. fi tai whatsappilla 044 564 4773. Lisätietoja saa samoista kanavista.

Tule mukaan Liikelaiturin juhlavuoteen ja itse juhliin 1.12.2018! Viestiä saa jakaa eteenpäin.

Haku auki: Kiertoliiketaiteilija 2019

Kiertoliike on suomalaisen tanssin kentän ammattilaisfoorumi. Kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen alan ammattilaiset eri puolelta Suomea keskustelemaan ja verkottumaan. Kahden päivän mittaisen tapahtuman ohjelma rakennetaan ajankohtaisen teeman ympärille. Kiertoliikkeen järjestävät yhdessä tanssin aluekeskukset ja Tanssin talo.

Tanssin aluekeskusverkosto avaa nyt haun Kiertoliike-taiteilijoiksi vuodelle 2019

Vuonna 2019 Kiertoliike järjestetään Kuopiossa 13.-14.6.2019. Tapahtuman teemana on Intohimo. Kiertoliikkeen yhteistyöfestivaaleina ovat Kuopio Tanssii ja Soi ja Paikallisliike -nykytanssifestivaalit.

Tanssin aluekeskukset hakevat nyt yhtä taiteilijaa kunkin aluekeskuksen alueelta työskentelemään yhdessä Kiertoliike-viikon ajaksi kyseisen teeman ympärillä. Tapahtuman vastaavan järjestäjän, Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen, alueelta ei haeta Kiertoliike-taiteilijaa.

Kiertoliike-taiteilijat työskentelevät yhdessä viikon Kuopiossa ennen Kiertoliike-tapahtuman alkua. He toteuttavat yhdessä perjantaina 14.6. kahden tunnin mittaisen tapahtuman Intohimo-teeman pohjalta. Kiertoliike-taiteilijat määrittelevät itse työskentelyn muodon ja taiteellisen sisällön. Tapahtuma voi olla avoimet harjoitukset, esitys, installaatio, työpaja, keskustelutilaisuus tai näiden yhdistelmä. Kiertoliike-taiteilijat rakentavat ja määrittävät yhdessä sekä työskentelynsä prosessin että lopputuloksen, joka tulee olemaan osa Kiertoliikkeen virallista ohjelmaa.

Työskentely Kiertoliike-taiteilijana antaa mahdollisuuden kohdata kollegoja valtakunnallisesti, keskittyä uuden luomiseen syventyen yhdessä valittuun teemaan. Työskentelyä fasilitoivat Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Kiertoliike-taiteilijat Ulla Mäkinen ja Kira Riikonen, jotka ovat mukana myös vuoden 2019 Kiertoliikkeen sisältötyöryhmässä.


Aikataulu

10.12.2018 ennakkotapaaminen Kuopiossa

toinen ennakkotapaaminen kevään 2019 aikana (sovitaan erikseen)

7.6.2019 saapuminen Kuopioon ja get-together

8.-13.6.2019 työskentely Sotku-teatterilla (Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen esitys- ja harjoitustila Kuopiossa)

13.-14.6.2019 osallistuminen Kiertoliikkeen ohjelmaan


Palkka

1 000 €. Lisäksi jokainen aluekeskus maksaa valitun taiteilijan matkat, majoituksen ja päivärahat.

 

Hakemus

Kiertoliike-taiteilijaksi haetaan sähköisellä lomakkeella, johon liitetään vapaamuotoinen hakemus, jossa kuvaat lyhyesti mitä haluat tuoda intohimo-keskusteluun mukaan taiteellisen työsi kautta. Hakemus voi olla muodoltaan teksti, video, kuva tai äänite. Lomakkeeseen liitetään myös lyhyt esittely itsestäsi (max 5 lausetta) ja CV.


Hakuaika

Kiertoliike-taiteilija haku on auki 17.9.–5.10.2018.

Kiertoliike-taiteilijaksi haetaan sähköisellä lomakkeella: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRaO6CzR61XN8ZM1d6YO6KZF7opT4Z6uTEGJTC4ftW08E7TQ/viewform

Päätökset Kiertoliike-taiteilijoista tekee Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Jaakko Toivonen, Routa Companyn taiteellinen johtaja Saku Koistinen sekä Itä-Suomen Kiertoliike-taiteilijat Kira Riikonen ja Ulla Mäkinen. Päätökset tehdään marraskuun aikana.

Lisätiedot

Tuottaja Ulrika Vilke / Itä-Suomen tanssin aluekeskus

puh. 040 032 9213, ulrika.vilke (ät) itak.fi

Kiertoliike 2018 osui ja upposi

Neljäs kerta toden sanoi. Nyt osui ja upposi! Tätä mieltä olivat osallistujat:

Kuvaaja: Orna Ben Lulu

PUHUJAT: SINA SABERI, TEEMU MÄKI JA SASHA HUBER

83% vastaajista: Loistavia puhujia! Kiertoliikkeen teemaan osuvia! Herätti ajatuksia. Täyttä timanttia! Äärimmäisen mielenkiintoisia ja inspiroivia. Keynote puhujat erityisen onnistuneita tänä vuonna.


Kuvaaja: Alli Mattila

ÄÄNENAVAUS JA VAIKUTTAJAT: LIISI PETTERSSON, MARYAN ABDULKARIM, FRANK JOHANSSON, SEIJA LUKKALA, JAAKKO MUSTAKALLIO, ANNI VALTONEN SEKÄ LIISA HYSSÄLÄ JA JOUNI BACKMAN

63% vastaajista: Ihana Aamunavaus. Hienosti toteutetut osuudet ja kiinnostavat puhujat. Puheenvuorot toivat uusia tuulahduksia tanssin kentän keskusteluihin. Loistava lopetus! Huipensi tapahtuman.


Kuvaajat kuvien järjestyksessä: Alli Mattila, Sanna Viero ja Mira Kautto

KIERTOLIIKE-TAITEILIJAT: DIINA BUKAREVA, INKA-LEEA HAKKARAINEN, HANNA KAHROLA, MIRA KAUTTO, HANNA KORHONEN, KATI RAATIKAINEN, TANJA RÅMAN JA ANNASTIINA SAASTAMOINEN

53% vastaajista: Loistava työskentely. Hienon erilaisia lähestymistapoja. Tunnelma työpajan aikana ja lounaalla oli sopivan rento ja näin ollen keskustelu oli sallivaa ja hedelmällistä. Kiertoliike taiteilijat hyvä ja kiinnostava konsepti – jatkoa toivotaan!


Kuvaaja: Orna Ben Lulu

MODERAATTORIT: MAIRE KARUVUORI JA HANNA-REETTA SCHRECK

74% vastaajista: Moderaattorit tekivät todella hyvää työtä. Tietämys, aiheeseen syventyminen ja osaaminen näkyy ja se hyvä. Päiviin syntyi lempeän kriittinen, tarkasteleva tunnelma.

 

VASTASIKO TAPAHTUMA ODOTUKSIASI?

88% vastaajista: Ylitti! Oli tarpeellinen ja nautin olostani. Olin vaikuttunut. Jäi tunne, että tässä sai laatua! Yhteisöllinen, genrerajoja sulattava. Mukavaa oli se, että kaikki toimijat olivat ”tasa-arvoisia”. Tunnelma oli erityisen lämmin ja tuntui mukavalta olla osa tätä joukkoa. Puheenvuorot olivat erityisen kiinnostavat ja hyvin inhimilliset! Synnytti toimivaa, luovaa virettä itsessä. Upeat järjestelyt. Olitte onnistuneet luomaan yhteisöllisen tunnelman. Oli ihanaa olla mukana.

 

KIERTOLIIKE 2018 JÄLKIPYÖRTEET

 

KIERTOLIIKE 2018 lopputiedote

 

KIERTOLIIKE 2018 Tampere 24.-25.5.2018 -VIDEO
Kuvaus ja editointi: Orna Ben Lulu

 

SINA SABERIN HAASTATTELU 24.5.2018 -VIDEO
Kuvaus ja editointi: Orna Ben Lulu

 

KIERTOLIIKKEESTÄ JULKAISTUT ARTIKKELIT:

Kiertoliike-taiteilijoiden blogikirjoitus

Satu Tuomiston blogikirjoitus Zodiak – Uuden tanssin keskuksen päiväkirjaan

Fox Marttisen artikkeli Liikekieli.com verkkolehteen

 

KIERTOLIIKE 2018 INSTAGRAMISSA

https://www.instagram.com/explore/tags/kiertoliike2018/

 

Seuraava Kiertoliike-tapahtuma järjestetään kesäkuussa 2019 Kuopiossa Paikallisliike- ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien yhteydessä.

Sinne on osallistumassa 90,7% palautekyselyyn vastaajista!

Tule sinäkin!

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere