Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen kansainvälinen residenssivaihto

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja saksalaisen Nordwind-festivaalin residenssiyhteistyö tuo yhteen kaksi nuorta tanssitaiteilijaa: suomalaisen Outi Yli-Viikarin ja saksalaisen Jule Flierlin. Outi Yli-Viikari on Tampereella työskentelevä tanssi- ja kuvataiteilija, Jule Flierl on Berliinissä toimiva tanssitaiteilija.

Residenssiin valitut taiteilijat Jule Flierl ja Outi Yli-Viikari tapasivat ensimmäisen kerran Berliinissä elokuussa 2012. Varsinainen residenssityöskentely alkaa tammikuussa 2013, jolloin Jule Flierl työskentelee 7.- 20.1. Tampereella ja Outi Yli-Viikari työskentelee 7. – 31.1. Berliinissä.

Yli-Viikari työstää residenssin aikana sooloprojektiaan, jossa impulsseja liikekokeiluille antavat ihmisen rakentamat asuintilat ja -rakenteet Flierl työstää residenssin aikana omaa äänen ja liikkeen yhteyttä loop-tekniikan kautta tutkivaa sooloaan. Henkilökohtaisen taiteellisen työskentelyn lisäksi taiteilijavaihdon keskiössä on Yli-Viikarin ja Flierlin välille syntyvä työtapojen ja -ympäristön dialogi –  kohtaaminen, jossa erilaiset lähestymistavat ja kokemukset ympäristöstä risteävät.

Työskentelyresidenssin aikana taiteilijat käyvät dialogia maiden välillä Skypen ja sähköpostin välityksellä. Työskentely ja taiteilijoiden välinen dialogi avataan yleisölle kahdessa demo-esityksessä.

Demo-esitysten ajankohdat
Jule Flierl avaa residenssityöskentelynsä yleisölle sunnuntaina 20.1.2013 Hällä-näyttämöllä Tampereella. Outi Yli-Viikari osallistuu esitysiltaan Skypen välityksellä harjoitustilasta Eden Studiosta Berliinistä.

Outi Yli-Viikari avaa residenssityöskentelynsä yleisölle maanantaina 28.1.2013 Dock 11- Teatterissa Berliinissä. Jule Flierl osallistuu illan taiteilijakeskusteluun paikanpäällä.

Projektin toteutumisen Tampereella mahdollistaa Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston avustus.

Lue lisää toteutuneesta residenssistä täältä

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere