Taide kylässä -hankkeen loppuraportti

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Taide kylässä -hankkeen loppuraportti on julkaistu. Hanke toteutettiin Tampereen kaupungin Etelä-Kaakko kotihoitoyksikön kanssa marraskuu 2016 – kesäkuu 2017 (8 kk) välisenä aikana. Hankkeen aikana taidekyläilyihin osallistui 23 asiakasta. Polutuksessa mukana oli 14 asiakasta, ja heistä 11 asiakkaan polutus jatkaa myös hankkeen jälkeen. Kotihoitoyksiköstä Taide kylässä -tiimiin osallistui neljä lähihoitajaa. Kotihoitoyksikkö on sitoutunut jatkamaan toimintaa ja heidän kanssaan on laadittu jatkotoimenpiteet syksystä 2017 lähtien.

Raportissa esitetään lisätoimenpide-ehdotuksia kotihoidon taidetoimintaan sekä yhdeksän toimenpide-ehdotusta Tampereen kaupungille. Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä (pdf-tiedosto).

Taide kylässä -hanke valittiin toteutettavaksi keväällä 2016 Tampereen kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen ideakilpailusta, jossa etsittiin uusia toimintamalleja ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Taide kylässä -hankkeen keskeisinä tavoitteina oli ikäihmisten mahdollisen yksinäisyydentunteen vähentäminen sekä kotihoidon asiakkaiden epävirallisten ja virallisten auttamissuhteiden ja verkostojen synnyttäminen taiteen ja kotihoidon tukemana.

Kiitos kaikille kanssakulkijoille.

Yhdessä toimien kohti yhteisöllistä tulevaisuutta!

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere