Ihmisten kaupunki

Ihmisten kaupunki -teos muuttaa kaupungin viritystä Tampereella sekä Turussa

Ihmisten kaupunki -nykytanssiteos nähdään syyskuussa sekä Tampereella että Turussa. Tamperelainen tanssiryhmä VAPAAkollektiivi vahvistettuna turkulaisilla tanssitaiteilijoilla toteuttaa teoksen kymmenenä päivänä ottaen kaupunkitilan haltuun.

Ihmisten kaupunki on tanssiva manifesti yhteisen kaupunkitilan puolesta. Teoksen sisältämät kymmenen erilaista nykytanssikoreografiaa muistuttavat, että kaupunki on olemassa meitä varten ja me voimme yhdessä vaikuttaa siihen, millainen se on.

Teoksen tapahtumapaikat ovat määräytyneet tunnelmakartta-katugallupein, joilla on selvitetty kaupunkilaisten suosikki- ja inhokkipaikkoja Turussa ja Tampereella.

Esityksiin on vapaa pääsy.

Esitysajat ja -paikat

TAMPERE
to 10.9. klo 18 Hämeenpuisto 1,6 km, lähtö Eteläpuiston päästä
pe 11.9. klo 16 Hämeensilta – Rautatieaseman edusta ja uusi tunneli – Tullinaukio
la 12.9. klo 7 Tammelantori
la 12.9. klo 23 Keskustori
su 13.9. klo 15 Laukonsilta

TURKU
la 26.9. klo 23 Kauppatori
su 27.9. klo 15 Kirjastosilta – Itäinen rantakatu ja vastaranta – Tuomiokirkon ranta ja vastaranta
ma 28.9. klo 8 Aninkaistenkatu – Puutori
ma 28.9. klo 17 Kupittaan puisto
ti 29.9. klo 16 Rautatieasema – Rautatientori

Sosiaalisessa mediassa teokseen on mahdollista osallistua elo- ja syyskuun aikana kuvaamalla oma kaupunkitilan haltuunottonsa valokuvana tai videona, jotka voi ladata joko VAPAAkollektiivin Facebook-sivulle tai Twitteriin ja Instagramiin hashtagilla #IhmistenKaupunki2015. Kurkista myös teoksen blogiin.

Ihmisten kaupunki -esitys on tamperelaisen koreografi-tanssija Anniina Kumpuniemen käsialaa. Kumpuniemi kuvaa teoksen lähtökohtia seuraavasti: ”Tavoitteeni on suhtautua kaupunkitilaan näyttämönä sekä avata kaupunkitilaan uusia merkityksiä ja mahdollisuuksia vapautua arjen ja historian painolastista. Tanssi puhdistaa tilan tulevaisuudelle.”

Teoksessa esiintyvät tamperelaisen VAPAAkollektiivin tanssitaiteilijat Maria Kananen, Maija Ikonen, Sini Repo ja Outi Yli-Viikari sekä turkulaiset tanssitaiteilijat Malwiina Heikkilä, Heidi Miikki ja Maria Nurmela. Lisäksi kummassakin kaupungissa nähdään joukkokoreografia, joka toteutetaan paikallisten opiskelijoiden kanssa. Teoksen pukusuunnittelusta vastaa Maria Hämäläinen.

Ihmisten kaupunki -teoksen tuottavat yhteistyössä Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Läntinen tanssin aluekeskus sekä tanssiryhmä VAPAAkollektiivi. Teoksen valmistumista tukee myös Taiteen edistämiskeskus.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: vapaakollektiivi@gmail.com

Tanssitaiteilija Outi Yli-Viikari p. 044 51 11 416

Teoksen koreografi Anniina Kumpuniemi p. 040 51 54 272

Tiedottaja Katri Kekäläinen p. 040 70 63 016, katri.kekalainen@gmail.com

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere