Valtakunnallinen tanssin yhteistuotanto Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen valittu

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa ja Läntinen tanssin aluekeskus toteuttavat ensimmäisen yhteistuotantonsa tulevana vuonna. Yhteisen 30 000 euron tuotanto- ja kiertuetuen saajaksi valittiin yksimielisellä päätöksellä pirkanmaalaisen VAPAAkollektiivin teos Ihmisten kaupunki seuraavin perustein:

“VAPAAkollektiivin hakemus oli kiinnostava, teos on kunnianhimoinen ja työskentely kaupunkiympäristössä antaa mahdollisuuden luoda uutta tekijöiden ja yleisön välillä. Lisäksi kulttuuripolitiikkaan kantaaottavana teoksen aihe on yhteiskunnallinen ja ajankohtainen.”

Pirkanmaalta käsin toimivan VAPAAkollektiivin taiteellisen työryhmän muodostavat kutsukoreografi Anniina Kumpuniemi, tanssijat Maija Ikonen, Maria Kananen, Terhi Kuokkanen, Sini Repo ja Outi Yli-Viikari sekä kolme vielä nimeämätöntä varsinaissuomalaista tanssitaiteilijaa. Lisäksi työryhmään kuuluu puku- ja visuaalinen suunnittelija Maria Hämäläinen sekä vielä nimeämätön videosuunnittelija.

Ihmisten kaupunki on tanssijoiden fyysisyyden äärimmilleen virittävä ja kaupunkitilaa näyttävästi valtaava ison esiintyjäjoukon tanssitaideteos. Kumpuniemi kuvaa teoksen lähtökohtia seuraavasti:

”Tavoitteeni on suhtautua kaupunkitilaan näyttämönä tai kulissina, mikä vapauttaa kaupunkitilan konkretiasta abstraktin inhimillisen olemassaolon tapahtuma- tai toteutumispaikaksi. Näin kaupunkitilaan avautuu uusia merkityksiä ja ympäristö suhteutuu inhimilliseen mittakaavaan ihmisten tilaksi ja syntyy arjen ja historian painolastista vapautumisen mahdollisuus. Tanssi puhdistaa tilan tulevaisuudelle.”

Sisä-Suomen ja Läntisen tanssin aluekeskuksen valtakunnallinen haku kotimaiselle tanssin kantaesitysteokselle järjestettiin marras-joulukuussa 2014. Yhteistuotannon tavoitteena on vahvistaa korkeatasoisen tanssitaiteen alueellista saatavuutta ja saavutettavuutta. Kiertävän yhteistuotannon avulla vahvistetaan taiteilijoiden työllistymismahdollisuuksia, liikkuvuutta sekä osaamisen jakamista Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Yhteistuotanto on yksi Sisä-Suomen ja Läntisen tanssin aluekeskuksen keskinäisen yhteistyön tiivistämisen muoto, jolla vahvistetaan tuotantotoimintaa ja edistetään kiertuetoimintaa.

Lisätiedot:

Piia Kulin, toiminnanjohtaja, Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, 050 552 1138

Lotta Skaffari, toiminnanjohtaja, Läntinen tanssin aluekeskus, 0400 546 012

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere