Kun saavumme tähän hetkeen

KSTH_banneri

Kun saavumme tähän hetkeen nähdään esityskiertueella Pirkanmaan kunnissa helmikuussa 2013. Osa esityksistä on varattu rajatulle yleisölle. Torstaina 14.2. klo 14 esitys nähdään Akaan kaupunginkirjaston lukusalissa ja tiistaina 19.2. Orivedellä Tähtiniemikodissa (Tähtiniemenranta 11 a) klo 15. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kun saavumme tähän hetkeen on kokonaisuus, jossa tanssi, runot, musiikki ja osallistujat kohtaavat joka kerta ainutlaatuisella tavalla. Helvi Lehtonen, Riitta-Liisa Helminen ja hänen pojantyttärensä, koululainen Anna Orsmaa tanssivat, laulavat runoja ja kertovat välähdyksiä elämästään. Yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen johdattelee yleisön vuorovaikutukseen, aina omalla tavallaan, osallistujia kuunnellen.

Kokonaisuuden kantavia teemoja ovat oman elämän hetki, nykyisyys, historia ja muistot. Olla lapsi, nuori, aikuinen, vanhus – nähdä itsensä ajassa ja muistaa, ikävöidäkin hetkiä, jotka ovat kultaantuneet ajan kuluessa. Lapsen into ja uskallus, nuoruuden riemu ja hetkellisyys, vanhemmuuden vastuu ja kipeys, isovanhemmuuden ilo ja kaipaus ovat kokonaisuuden sisältöä.

Esityksessä kuullaan teoksen nimikkorunon, Lassi Nummen ”Kun saavumme tähän hetkeen” lisäksi mm. ”Minun rakkauteni” samalta runoilijalta, Solveig von Schoultzin ”Kolme sisarta”, Tittamari Marttisen ”Tien selällä” sekä Uuno Kailaan ”Mäenlaskua”.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää Pirkanmaan taidetoimikunnalta saadun avustuksen voimin Kun saavumme tähän hetkeen -esityskiertueen Pirkanmaan kunnissa. Alun perin syyskaudelle 2012 suunniteltu kiertue siirtyi osittain toteutettavaksi alkuvuodelle 2013. Helmikuussa 2013 esitys tullaankin näkemään Kangasalla, Akaalla ja Orivedellä. Akaalla esitys nähtiin Akaan kaupunginkirjastolla torstaina 14.2. klo 14. Tiistaina 19.2. esitys vierailee Tähtiniemikodissa Orivedellä klo 15. Esitys on yleisölle avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Esitykset keväällä 2012

Keväällä 2012 Sisä-Suomen tanssin aluekeskus oli mukana Pirkanmaan taidetoimikunnan järjestämällä Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -teemaviikolla, joka järjestettiin 21.-27.5. Aluekeskus järjesti tuolloin Kun saavumme tähän hetkeen -teoksen avoimen harjoituksen Willa Violan Kunto Galleriassa keskiviikkona 23.5.2012. Yleisönä oli Willa Violan asukkaita. Kesäkuussa 2012 esitys vieraili Tampereella Suvantopuiston senioritalossa, jossa esitys järjestettiin yhteistyössä Mannerheimin Lastesuojeluliiton Tampereen osaston kanssa.

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere