Tanskalaisen soittokunnan vierailu

Tanskalaisen soittokunnan vierailu on kamarityyppinen tanssiteos, joka saa innoituksen juhlien odotuksen tunnelmista ja kuvitellusta tanskalaisuudesta, monarkian kaipuusta sekä puhallinmusiikista. Tanskalaisen soittokunnan vierailu on tamperelaisen Tanssiteatteri TanssiBoxin teos.

kuva: Hanna Lappalainen

Juhlien odotuksesta hehkuvat kolme tanssijaa sekä muusikko. Tanssin ja puhallinmusiikin kautta luodaan irrationaalisia tilanteita ja kohtaamisia ihmisten välillä mitä suurimmalla lämmöllä. Musiikki synnyttää liikettä ja liike inspiroi musiikkia, kaiken takana kuitenkin melankolia ja pelko ajan loppumisesta.

Näyttämöllinen esillepano mahdollistaa esityksen kuljettamisen vanhainkodista, gallerioihin ja erinäisiin julkisiin tiloihin.

Teos on saanut Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Uudet tuotannot 2012 -tuotantotuen. Teosta ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta ja Tampereen kaupunki.

Teostiedot

Koreografia: Ari Numminen
Tanssi: Katriina Kantola, Terhi Pinomäki-Lenick, Mia Tiihonen
Muusikko: Denise Ward (trumpetti)
Valot: Katja Muttilainen
Puvustus: Tiina Helin
Valoajot: Elina Nuponen

Tankalaisen soittokunnan vierailu -työpaja

Työpaja sisältää sekä musiikki- että liikeosuuden. Muusikko Denise Ward ohjaa musiikkiosuuden ja se keskittyy rytmisoittimien käyttöön. Liikeosuus perustuu luovaan tanssi-ilmaisuun ja sen ohjaa TanssiBoxin tanssija. Työpajan aikana puolet osallistujista tekee liikkeellisiä tehtäviä ja puolet työskentelee rytmisoittimien parissa. Osassa harjoituksista rytmisoittimet määrittelevät liikkeen tempoa ja dynamiikkaa, kun taas osassa harjoituksista soittajat seuraavat liikettä ja sen tempoa ja dynamiikkaa. Kaikki osallistujat tekevät vuorotellen sekä liikkeellisiä harjoituksia, että rytmisoitinharjoituksia.

Työpaja liittyy Tanskalaisen soittokunnan vierailu -teokseen ja sen kesto on 60 minuuttia.

MENNEET ESITYKSET

2014

Alkuvuodesta 2014 Tanskalaisen soittokunnan vierailua on esitetty Ylöjärvellä ja Maltalla.

2013

Vuonna 2013 Tanskalaisen soittokunnan vierailua nähtiin kiertueella Akaalla, Tampereella ja Orivedellä. Lisäksi teos vieraili Tanskassa Silkeborg Performers Housessa.

2012

Ensi-ilta teatteri Siperiassa lauantaina 22.9.2012. Muut esitykset 23.9., 29.9. ja 30.9.

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere