Tanssin, piirrän, piristyn

– ikäihmisten hyvinnoinnin edistämiskokonaisuus

Tanssin, piirrän, piristyn –kokonaisuus luo uusia tapoja kulttuuri- ja taidesisältöisten hyvinvointipalvelujen toteuttamiseen sekä edistää ikäihmisten hyvinvointia kulttuurisen viriketoiminnan avulla. Toiminnalla pyritään lisäämään myös henkilökunnan kulttuuriosaamista ja siksi tavoitteena on, että jokaiselle tunnille osallistuu myös hoitohenkilökuntaa.

Kokoontumiskerta muodostuu tanssista, joka pohjautuu seuratansseihin, paritansseihin ja ryhmätansseihin, sekä luovaan tanssiin, asiakkaiden kunto huomioon ottaen. Lisäksi toimintaan voidaan kokonaisuuden kestosta riippuen sisällyttää piirtämistä tai vesivärimaalaamista, tanssin ja musiikin herättämien tunteiden ja muistojen pohjalta. Pääpaino on kuitenkin tanssissa.

Ohjaajina toimii kaksi tanssin ammattilaista. Yhden kokoontumiskerran pituus on 60 min ja kokonaisuus on minimissään 5 kerran jakso. Tilaaja tarjoaa käytettävät tilat, cd-soittimen sekä piirustustarvikkeet. Ohjaajina toimivat tamperelaiset tanssitaiteilijat Helena Kekäläinen, Elsa Heikkilä ja Maija Ikonen.

Toiminta syksyllä 2012

TANSSIN, PIIRRÄN, PIRISTYN -KOKONAISUUS JATKUU SYKSYLLÄ TAMPEREELLA

Tanssin, piirrän, piristyn -toiminta jatkuu Tampereella syys- marraskuun 2012 ajan. Tamperelaiset tanssitaiteilijat Helena Kekäläinen ja Maija Ikonen vetävät toimintaa syksyn aikana viikoittain kymmenelle eri ryhmälle Koukkuniemen palvelutalossa sekä Nekalan, Pispan ja Pappilanpuiston palvelukeskuksissa, joista kolme jälkimmäistä on tullut uutena mukaan toimintaan.

Kokonaisuus on toteutettu tähän mennessä:

Koukkuniemen vanhainkoti syksy 2010 (3 kk, 6 ryhmää)
Hatanpään puistosairaala kevät 2011 ( 5 krt), osana depressioryhmän hoitojaksoa
Hatanpään puistosairaala, Kaupin sairaala ja Koukkuniemen vanhainkoti kesä 2011 (2 kk, 14 ryhmää)
Koukkuniemen vanhainkoti syksy 2011 (1 kk, 5 ryhmää)

Toiminta käynnistyi Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja Pirkanmaan taidetoimikunnan rahoittamana syksyllä 2010 ja vuonna 2011 toimintaa on jatkettu yhteistyössä Kulttuurikaaren kanssa.

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere