Tanssipolku -ohjaajakoulutus

Tanssipolku -lastenkulttuuripaketin ohjauskoulutus Pirkanmaan kuntien lastenkulttuurivastaaville

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus toteutti yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden / Lastenkulttuurikeskuksen kanssa kiertävän Tanssipolku -lastenkulttuuripaketin pirkanmaalaisten päiväkoti-, koulu- ja harrastusryhmien käyttöön. Tanssipolku -paketti julkaistiin 4.10.2013 Tampereella järjestetyllä Lastenkulttuuritorilla.

Paketti tutustuttaa osallistujat tanssin historiaan toiminnallisesti. Sisällön alkuperäisidean on luonut Piia Kulin ja sisällöt on käyttötarkoitusta vastaaviksi muokannut Marjo Hämäläinen. Pakettia lainataan Pirkanmaan alueen päiväkoteihin, kirjastoihin, museoihin sekä erilaisiin tapahtumiin yms. veloituksetta. Varaukset ja lainaukset hoidetaan lastenkulttuurikeskus Rullan kautta.

Tanssipolku -paketti pitää sisällään yhteensä seitsemän (7) vaihetta tanssin historiasta seuraavasti:

1. Tanssi esihistoriallisena aikana
2. Tanssi renessanssiajalla
3. Tanssi Aurinkokuninkaan hovissa
4. Romanttinen baletti
5. Moderni baletti
6. Modernin tanssin aika
7. Tanssi nykypäivänä

Jokainen Tanssipolun historiavaihe on pakattu omaan kansioon, joka sisältää tekstiosion, tehtäväosion ja kuvan. Jokaiseen vaiheeseen on tehty ohjaajille omat ohjeet sekä tekstin lukemiseen, kysymysten tekemiseen, tehtävän ja tanssin ohjaamiseen. Lisäksi paketti pitää sisällään Tanssipolkua varten musiikki-CD:n. Musiikin on säveltänyt Jouni Tauriainen ja paketin kuvat on kuvittanut Anu Ikävalko.

Tanssipolku -paketti on vuorovaikutuksellinen kokonaisuus, joka antaa lapsille mahdollisuuden keksiä vastaukset itse miettimällä, katsomalla ja havainnoimalla kuvia sekä myös itse kokeilemalla ja tanssimalla. Tanssipaketti on tarkoitettu kaikenlaisille lapsiryhmille. Sen tarkoituksena on osoittaa, että jokainen osaa tanssia ja voi löytää oman tapansa toteuttaa tanssitehtävät. Jokainen toteutustapa on yhtä hyvä ja oikein. Samalla tutustutaan tanssin historian vaiheisiin.

Vaikkakin paketti on mahdollista toteuttaa omatoimisesti sen sisältämien ohjeiden kanssa, niin Lastenkulttuuritorilla kuntien edustajilta heräsi toive saada ohjaajakoulutus paketin oheen. Niinpä Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää syksyllä 2014 10 kpl Tanssipolku -lastenkulttuuripaketin ohjaajakoulutuksia Pirkanmaan kuntien lastenkulttuurivastaaville. Koulutuksessa Tanssipolku-paketti käydään läpi tanssitaiteilija Marjo Hämäläisen johdolla, jolloin paketti tulee tutuksi ennen lapsiryhmien kohtaamista.

Tanssipolku -ohjaajakoulutus

Kohderyhmä:
Kaikki kunnan lastenkulttuurivastaavat päiväkodeista, kouluista, kirjastoista jne. Osallistujia voi olla max. 20 henkilöä. Koulutukseen osallistujia pyydetään varustautumaan liikuntaan soveltuvilla vaatteilla.

Kesto:
Koulutuksen kesto on 2 x 60 min

Koulutuspäivät:

Kouluttaja kulkee julkisilla kulkuneuvoilla, joten pyydämme huomioimaan tämän aikataulua laadittaessa. Koulutusta varten varattavina ovat seuraavat päivät syksyllä 2014:
ti 9.9.
ke 10.9.
ma 15.9.
ke 17.9.
to 18.9.
ti 23.9.
ke 24.9.
to 25.9.
ke 1.10.
to 2.10.
ti 7.10.
ke 8.10.
to 9.10.

Näiden päivien lisäksi kouluttajalta voi tiedustella myös muita päiviä, jos annetuista päivistä mikään ei sovi.

Muuta:
Koulutusta varten tarvitaan liikuntasali sekä cd-soitin.

Hinta:
Koulutuksen hinta on 100 €. Sisä-Suomen tanssin aluekeskus laskuttaa summan koulutuksen järjestäjältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 29.8.2014 mennessä:

Marjo Hämäläinen
p. 045 652 1138
marjo.hamalainen(at)yhteisotanssi.fi

Tanssipolku-ohjaajakoulutuksen järjestämiseen on saatu avustus TAIKE / Pirkanmaan aluetoimipisteeltä.

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere