Tanssitarinoita

Kuva: Onni Ikonen

Kuva: Onni Ikonen

Kohderyhmä: 3 – 6 -vuotiaat lapset vanhemman tai tutun aikuisen seurassa,
päiväkotiryhmät omien ohjaajien johdolla
Maksimiryhmäkoko n. 25 henkilöä. Lapset osallistuvat vanhemman tai tutun aikuisen seurassa. Päiväkotiryhmät ohjaajien johdolla.
Kesto n. 35 min

Esiintyjinä / ohjaajina toimivat tanssitaiteiljat Maija Ikonen ja Maria Kananen

Klikkaa kuvagalleriaan
Tutustu työryhmään

Tanssitarinoita sisältää kolme lyhyttä soolotanssiesitystä, sekä esityksiin liittyviä esiintyjien ohjaamia kokemuksellisia tanssituokioita, joihin katsojat voivat halutessaan osallistua. Esityksessä kuljetaan Kirsti Kirjatoukan (Maria Kananen) ja Vieteritytön (Maija Ikonen) johdattamina ja koetaan matkan varrella mielikuvituksen voimalla monenlaisia pieniä ja suuria seikkailuja. Esitys on suunnattu 3 – 6 -vuotiaille, mutta soveltuu myös muun ikäisille mielikuvitusseikkailijoille.

Liikuntarajoite ei ole este tapahtumaan osallistumiselle. Seikkailuvarusteiksi sopivat tavalliset, mukavat vaatteet. Esityspaikasta riippuen saatetaan osassa seikkailun varrella olevia tiloja olla ilman jalkineita. Seikkailun aikana käytetään sormivärejä. Päällysvaatteet, laukut ja muut kantamukset jätetään seikkailun ajaksi esityspaikan vaatesäilytykseen. Esitys sisältää jonkin verran suomenkielistä tekstiä ja ohjeet esityksen aikana annetaan suomeksi sekä kehollisin esimerkein.

Tanssitarinoita -esitystapahtuma tarjoaa mahdollisuuden osallistumiseen, yhdessä tekemiseen ja kokemusten jakamiseen ryhmässä hyväntuulisessa ja leikkimielisessä hengessä. Työryhmä kannustaa vanhempia, isovanhempia, kummeja tai muita lapselle tuttuja aikuisia heittäytymään tanssilliselle retkelle mielikuvituksen vietäväksi lapsen kanssa!

Tanssitarinoita pohjautuu Liikekertomuksia (kor. Maria Kananen, tanssi Maija Ikonen) ja Darwinin kaalimato (kor. Samuli Roininen, tanssi Maria Kananen) tanssiteatteriteoksiin.

Tanssitarinoita kantaesitettiin osana Yhteisötanssifestivaalin ohjelmistoa Tampereen Pääkirjato Metson tiloissa 25.8.2012 ja sai tapahtuman järjestäjiltä sekä osallistujilta lämpimän ja ihastuneen vastaanoton. Tammikuussa 2013 Tanssitarinoiden mukana seikkailtiin Lastenkulttuurikeskus Rullassa Tampereella sekä Entressen kirjastossa Espoossa. Vuonna 2013 teos kiersi myös Pirkanmaalla ja Uudellamaalla kirjastoissa, päiväkodeissa sekä vieraili Tanssin Aika -festivaalilla Jyväskylässä.

 

 

 

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere