Ladataan tapahtumia

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lovekicks – demoesitys

31.7.2018 klo 19:00 - 20:00

Lovekicks on Anniina Kumpuniemen koreografia kahdelle tanssijalle Katriina Kantolalle ja Antti Seppäselle. Teoksen äänisuunnittelija on Teemu Kiiskilä.

Lovekicks-teoksen teemana on ”yhteinen rakkaustarina”. Teoksessa tanssitaan yleismaailmallista rakkaustarinaa etsien ja pohtien, millaisia tuntemuksia, kokemuksia ja liikahduksia rakkaus ja rakastuminen herättävät kehossa. Miten se näyttäytyy eri kehoissa ja mitä rakkaus on eri yksilöille. Millaisia sanoja, äänteitä ja äänenpainoja rakastumiseen liittyy. Millaista on rakkaus sellaisena kuin me sen koemme tai muistamme. Äänen käyttö ja hengitys näyttäytyvät teoksessa merkittävässä roolissa.

Teoksen koko valmistamisvaiheenajan koreografi ja äänisuunnittelija tekevät tiivistä yhteistyöstä. Lovekicks-teoksessa koko työryhmä hengittää yhdessä – tanssijoiden liikkeet ja heidän tuottamat äänet muodostavat saumattoman kokonaisuuden Kiiskilän luomien äänien kanssa. Jokaisessa esityksessä Kiiskilä ajaa äänet sen hetkisen tunnelman mukaan, aistien koko ajan Kantolan ja Seppäsen liikkeet ja hengityksen. Näin ollen jokainen esitys on ainutkertainen kohtaaminen liikkeen, tilan, äänen sekä katsojien kanssa.

Tanssillisesti teos yhdistää kokonaisvaltaisia liikkeellisiä jaksoja tanssillisiin tai arkisiin eleisiin sekä arkiseen olemiseen ja ilmehtimiseen sekä ääntelyihin. Erilaisia tunnelmia ja kokemuksia on haettu ohjatun improvisaation ja erilaisten improvisaatiotehtävien kautta. Teoksessa käytetään myös rakkaudesta kirjoitettuja tekstejä ja rakastumisen synnyttämiä sanoja.

Lopullinen koreografia on kerroksinen kokemus, jossa tutkitaan myös miehen ja naisen kautta rakastuneiden rooleja ”minuna” ja ”toisena” tai ”sinuna” suhteessa toisiinsa.
Tanssijat aloittivat jo Berliinin residenssijakson aikana rooliensa rakentamisen, yksin ja yhdessä – ei symbioosissa vaan toisiaan täydentäen ja kuunnellen sekä toiseuden kautta.

Lovekicks Demo-esitys Liikelaiturilla 31.7.2018. klo 19.00.
Liput tilaisuuteen maksavat 5 euroa.
Lovekicks Demo-esityksen järjestämistä tukee Tampereen kaupunki.

Lovekicks-teoksen työryhmä on halunnut antaa teokselle aikaa kehkeytyä ja harjoitusprosessin haluttiin olevan pitkä. Teoksen ensi-illan on suunniteltu olevan keväällä 2019.

TREENITUNNIT
Työryhmä pitää aamutreenitunnit, jotka on suunnattu tanssin ammattilaisille ja tanssin ammattiopiskelijoille.
Tunnit ovat ti 19.6. ja ke 20.6. klo 9-10 Liikelaiturilla. Tunnit ovat osallistujille maksuttomia.
Nykytanssitunnit ovat kehoa lämmittäviä ja avaavia, ja ne sisältävät improvisaatioharjoitteita.

MUUSIKKO-ÄÄNISUUNNITTELIJA TEEMU KIISKILÄN SANAT LOVEKICKS-TEOKSESTA:

Täysin akustiset, luonnollisessa tilassa ”epäsoittimilla” tallennetut äänenpalat sekoittuvat sähkösoitinten ja samplereiden kanssa. Teoksen äänimaisemassa ei käytetä ollenkaan perinteisiä soittimia, vaan musiikki soitetaan äänityskohteesta löytyvillä esineillä (esim. portaan kaiteet, kaivonkannet, viemäriputket). Sähköiset äänet rakennetaan syntetisoijaa samplaamalla.

Teoksessa hyödynnetään vahvasti tilan omaa akustiikkaa ja useampia yhtäaikaisia äänilähteitä (mm. nauhasilmukat tilaan sijoitetuista nauhureista). Erilliset, liikuteltavat äänilähteet mahdollistavat myös vuorovaikutuksen tanssijoiden kanssa.

Sävellyksellisesti teos pyrkii yhdistämään ääripäät ja vastakohdat, joita rakastumisen prosessi hyvin vahvasti käsittelee. Miten ääni voi olla yhtä aikaa hiljainen ja kova, miten musiikki voi olla samanaikaisesti nopeutuvaa ja hidastuvaa, sekä nousevaa että laskevaa?

KANTOLA & SEPPÄNEN COMPANY
Vuonna 2015 ammattitanssijoiden Katriina Kantolan (tanssitaiteen MA) ja Antti Seppäsen (tanssitaiteen kandidaatti) perustama company, joka suuntautuu nykytanssiin ja fyysiseen teatteriin. Ryhmän teoksissa merkittävässä roolissa on usein äänenkäyttö sen eri muodoissa.
Suomessa toiminta on tähän mennessä kohdistunut erityisesti Pirkanmaan alueelle, esiintymisvierailuja on tehty muuallekin Suomeen. K&S Company on kiinnostunut esiintymään ja luomaan kontakteja myös ulkomaille, tähän mennessä ulkomaan vierailut ovat suuntautuneet Saksaan.
K&S Company:lla valmisteilla tällä hetkellä kaksi teosta Pitkät Jäähyväiset (koreografi Ari Numminen) ja Lovekicks (Anniina Kumpuniemi).

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
31.7.2018
Aika:
19:00 - 20:00

Järjestäjä

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Puhelin:
050 552 1138
Sähköposti:
Kotisivu:
www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa

Tapahtumapaikka

Liikelaituri
Yliopistonkatu 58 D, Tampere, Finland
+ Google Map

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere