Toiminta

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus tukee tanssin ammattilaisten toimintaa ja mahdollistaa tanssitaiteen ja yleisöjen kohtaamisen. Se edistää taiteiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista. Aluekeskus järjesti ensimmäisellä viisivuotiskaudellaan lähes 3000 erilaista tanssitapahtumaa, joissa kävijöitä  on ollut yhteensä yli 220 000!

Tavoitteet

Aluekeskuksen yhteisten tavoitteiden ja rakenteiden luomisen lisäksi Pirkanmaan Tanssin Keskus ry:n tavoite ja tarkoitus Pirkanmaalla on:

  • edistää tanssikulttuurin laaja-alaista leviämistä
  • lisätä tanssin näkyvyyttä ja tanssielämysten määrää
  • lisätä tanssin ammattilaisten työtilaisuuksia sekä ammattiosaamista
  • tehdä monipuolista yhteistyötä yli kulttuurikentän rajojen
  • järjestää yleisötilaisuuksia
  • luoda tanssielämyksiä maakunnissa
  • luoda uusia yhteistyöverkostoja
  • tehdä tanssista lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten perusoikeus

Missio

Yhdistyksen missio on tanssitoiminnan toteutuminen jossakin muodossa maakunnan jokaisessa kunnassa ja toiminnan ylläpitäminen.

Visio

Vuonna 2020 Pirkanmaan kunnissa tekee säännöllisesti ja laaja-alaisesti työtä esitystoiminnan, opetuksen ja erilaisten yhteisöjen parissa 200 tanssin ammattilaista. Tanssi on osa koulujen perusopetussuunnitelmaa, ja tanssia hyödynnetään nuorisotyössä, työhyvinvoinnin edistämisessä sekä erilaisten hoitolaitosten ja toimintakeskusten toimintamuotona. Pirkanmaalla tanssin aluekeskuksella on maakunnan sisäinen kiertue- ja yhteistyöverkosto, omat harjoitustilat sekä kolme kansainvälistä residenssiä. Aluekeskus tuottaa vuosittain kolme kokotuotantoa ja kymmenen osatuotantoa maakunnan sopimusnäyttämöillä. Tanssitaide kukoistaa monipuolisesti sekä taideinstituutioissa ja vapaalla kokeilevan taiteen kentällä, että koulutuksessa ja osana pirkanmaalaisten arkea. Tanssipalvelujen tarjonta on ympärivuotista ja monipuolista.

PTK:n visio ja strategia 2016-2025

Katso PTK:n visio ja strategia 2016-2025 tästä (pdf-tiedosto, 4Mt).

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere