Tanssiva Kaukaharju -kokonaisuus

Tanssiva Ikäihmisten palvelukokonaisuus Kaukaharjun palvelukeskuksessa syys-marraskuussa 2015

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa sekä Tampereen kaupunki toteuttavat syksyllä 2015 kolmen kuukauden mittaisen ikäihmisten palvelukokonaisuuden. Kokonaisuus toteutetaan Tampereen kaupungin tehostetun palveluasumisen yksikössä Kaukajärvellä syys-marraskuussa 2015. Projekti tapahtuu Kaukaharjun palvelukeskuksessa päiväaikaan maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Tanssitaiteilijat Hanna Kahrola ja Helena Kekäläinen työskentelevät Kaukaharjussa toteuttaen tanssiprojektin yhdessä asukkaiden ja päiväkeskusasiakkaiden kanssa. Työskentely painottuu ryhmätoimintaan yhteensä kahdeksan eri ryhmän kanssa sekä avoimeen taiteilijatyöskentelyyn. Taiteilijoiden tavoitteena on tutkia yhdessä asukkaiden kanssa karikatyyristen, liikkeellisten hahmojen muodostamista elettyjen muistojen, haaveiden ja mielikuvituksen pohjalta. Kahrola ja Kekäläinen pohjustavat taiteellista työtään kesän 2015 aikana kesäresidenssissä luomilla sooloillaan ja tätä kautta syntyneillä liikkeellisillä hahmoillaan.

Seuraa työskentelyn etenemistä: http://tanssiva.blogspot.fi/

Helena Kekäläinen ja Hanna Kahrola

Helena Kekäläinen ja Hanna Kahrola

Taiteilijaesittelyt:

Hanna Kahrola on kolmekymppinen tampereella asuva tanssitaiteilija. Hän on kiertänyt Suomea ja vähän muutakin Pohjolaa opiskelemassa tanssia sen moninaisuudessaan, viimeisimpänä Kööpenhaminassa The Danish National School of Performing Arts:ssa, josta valmistui vuonna 2014 dance partnership –koulutusohjelmasta. Kahrola työskentelee tanssialalla mieluiten ihmisyyden parissa, ihmisten kanssa ja ihmisille. Hänet tavoittaa parhaiten esittämisen, tuottamisen ja erilaisten monitaiteellisten ja yhteistoiminnallisten projektien parista.

Helena Kekäläinen on tamperelaistunut freelancer tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja projektityöntekijä. Hän on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Outokummusta kansainvälisestä tanssin koulutusohjelmasta kesäkuussa 2010. Valmistumisensa jälkeen Kekäläinen on vaikuttanut Pirkanmaalla freelancerina. Kekäläistä kiehtoo tutkia kehollisesti ihmisen koko tunneskaalaa sekä käytettävissä olevaa potentiaalia.


 

Tanssin, piirrän, piristyn
– ikäihmisten hyvinnoinnin edistämiskokonaisuus vuosina 2010-2013

Lisätietoja: Tanssin, piirrän, piristyn

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere