PUNCH, JUDY, AKU JA MÄ – nonstop

Kuinka monta tanssijaa mahtuu asuntovaunuun?

Tamperelaisen koreografi Maija Hoiskon uusimman teoksen, PUNCH, JUDY, AKU JA MÄ – nonstop, näyttämönä toimii asuntovaunu, jonka ikkunoista ja ovisilmistä katsoja pääsee tirkistelemään teoksen tapahtumia.

PUNCH, JUDY, AKU JA MÄ – nonstop on koreografia väkivallasta mielentilana viidelle esiintyjälle ja asuntovaunulle. Se nostaa näkyville erilaisia väkivallan ilmentymiä ja tutkii niiden esittämisen mahdollisuuksia liikkeen kautta.

Luuppina toistuvan tanssiteoksen voi kokea kesän 2016 aikana useassa erilaisessa maisemassa – rannalla, torilla tai puistossa. Esitys tapahtuu lavasteena toimivan asuntovaunun sisä- ja ulkopuolella. Katsoja voi vapaasti valita kuinka kauan seuraa teoksen tapahtumia.

Perjantaina 1.7.2016 ensi-iltansa saava PUNCH, JUDY, AKU JA MÄ – nonstop on tanssia ja klovneriaa omintakeisessa esitysympäristössään yhdistävällä konseptillaan Pirkanmaan omituisinta ja mielenkiintoisinta kesäteatteria.

Työryhmä:

koreografia Maija Hoisko

esiintyjät Janna Haavisto, Arttu Halmetoja, Iiris Hildén, Heidi Miikki, Antti Seppänen

visualisointi Vespa Laine

musiikki ja äänisuunnittelu Markus Linden

tuotanto: Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja työryhmä

tukijat: Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus

Ensi-ilta pe 1.7. klo 19-21 Pyynikin aikamatkat

(Koulukatu 19, sisäpiha, Tampere)  

 

Muut esitykset:

TAMPERE

2.8. Pyynikin uimaranta klo 16-18

3.8. Vanhan kirjastotalon edusta klo 12-14

 

PIRKANMAA

3.7. Taidekeskus Purnu, Orivesi klo 15-17

29.7. Tori, Urjala klo 10.30-12.30

30.7. Serlachius-museot, Mänttä klo 14-16

 

Esityksiin vapaa pääsy – paitsi Taidekeskus Purnuun näyttelylipulla.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Maija Hoisko

maija.hoisko@gmail.com

puh. 040 52 41 490

www.maijahoisko.com

https://www.facebook.com/events/107062909715095/

1001 Kahvikuppia -taidekahvila

Kuvagallerian kuvat: Janne Kaakinen

1001 Kahvikuppia -taidekahvila on taas täällä! Lokakuussa Liikelaiturin nelipäiväisessä tapahtumassa yleisöllä on mahdollisuus tilata haluamiaan tanssiesityksiä kahvilan menuista. Lisäksi kahvilassa nähdään tanssia ja runoutta yhdistävä Poetry Dance Jam ja lapsille suunnattu Tanssiva satuhetki.

Lokakuun Liikelaiturin 1001 kahvikuppia -taidekahvilassa työskentelevät tamperelaiset tanssitaiteilijat Pauliina Aladin, Maija Ikonen ja Linda Kuha.

Kahvila on auki tilauksille ke-pe 14.-16.10.2015 klo 18.00–20.00 sekä la 17.10.2015 klo 18-19.

Tanssiva satuhetki ke-to 14.-15.10.2015 klo 9.00 ja 10.00
HUOM! Vaativat pakollisen paikkavarauksen: maija.leena.ikonen@gmail.com

Poetry Dance Jam pe 16.10. klo 13.00 ja 14.00

Lauantaina 17.10.2015 klo 19-20/21 järjestetään Liikelaiturilla 1001 Kahvikuppia – Open stage. Tule katsomaan, esiintymään tai muuten vaan mukaan 1001 Kahvikuppia Open stageen! Lava on vapaa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Taidekahvila on kaikille avoin tila, jossa katsojilla on mahdollisuus kohdata uusia ihmisiä, nähdä taiteilijoiden työskentelyä ja esityksiä rennossa ympäristössä. Jokainen tanssista kiinnostunut on tervetullut tilaamaan mieluisan tanssiesityksen: kahvilan menusta löytyi esimerkiksi katsojan omaan muistoon perustuva improvisaatioesitys, puhetta ja liikettä yhdistävä tanssiteos sekä koko perheen tanssiesityksiä.

Tanssivassa satuhetkessä satukirjojen sankarit heräävät tanssimaan, kun tanssijat esittävät päivän sadun tanssien. Esitettävä satu valitaan yhdessä yleisön kanssa esityksen alussa kolmesta eri kirjavaihtoehdosta. Tuokion lopussa yleisö pääsee myös itse halutessaan liikkumaan sadun teeman mukaisesti. Tervetuloa mukaan tanssilliselle satumatkalle! Esitys on suunnattu yli 5-vuotiaille ja kesto n. 30 min.

Poetry Dance Jamissa teksti liikuttaa tanssijoita, kun tanssitaiteilijat tulkitsevat kirjallisuutta tanssien. Esitys on suunnattu nuorille ja aikuisille ja kesto on n. 45 min.

Ohjelma:
Ke 14.10. klo 9 ja 10 Tanssiva satuhetki, yli 5-vuotiaille
Ke 14.10. klo 18-20 Taidekahvila auki tilauksille
To 15.10. klo 9 ja 10 Tanssiva satuhetki, yli 5-vuotiaille
To 15.10. klo 18-20 Taidekahvila auki tilauksille
Pe 16.10. klo 13 ja 14 Poetry Dance Jam, nuoret ja aikuiset
Pe 16.10. klo 18-20 Taidekahvila auki tilauksille
La 17.10. klo 18-19 Taidekahvila auki tilauksille, Open stage klo 19-20/21

1001 Kahvikuppia -taidekahvila on Tampereella 16.-18.10.2015 järjestettävän Kirjalitta -lastenkirja- ja sanataidefestivaalin OFF-ohjelmistossa. Lisätietoja: www.kirjalitta.fi

Kirjalitta

www.1001kahvikuppia.blogspot.fi

Taidekahvilaa tukivat vuonna 2014: Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaan Tanssin Keskus ry ja Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaan AT. Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Setlementtiliitto ry:n koordinoima Hervannan Uusi paikallisuus -hanke, Tampereen kaupunginkirjasto, Nuorisokeskus Kupoli, Viva Cinola!, Monitoimitalo 13, Yhdessä selviytymisen tuki ry., Loikka -tanssielokuvafestivaali ja Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali.

Microsoft Word - LehdistotiedoteWord.docx

 

TUOTANNOT

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus osatuottaa tanssiteoksia Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Näiltä sivuilta löydät Pirkanmaalla vuonna 2009 – 2014 tuotettuja teoksia.

Esitykset ovat tilattavissa esimerkiksi erilaisien tapahtumien yhteyteen. Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä organisaationne tarpeisiin sopiva kokonaisuus. Lisätietoa ohjelmatarjonnastamme päivitetään ohjelmapalveluiden sivuille.

Maanantaikerho

paarynat_verkko

Naistaiteilijalla

on arvovaltaa
ei tule pissa housuun
on oma festivaali
laulaa naapurit
syö koirat hometta
rannalta kutsuvat
viivat venyvät
rypistyy keho saunassa
kaikuu ääni salissa
suhisee kutsumus korvien välissä

Maanantaikerho on tanssittu, puhuttu, liikkuen artikuloitu näyttämöteos naisista, taiteesta –taiteilijanaisista.

Teoksen työryhmä pureutuu taiteilijuuden ja naiseuden yhdistelmään yhteiskunnallisena ja omakohtaisina teemoina. Se tarkastelee naistaiteilijan asemaa tai oletettua sellaista – sen historiaa, muutoksia ja nykytilaa sekä yleisesti että taidekentällä – sekä taiteen soveltavankäytön yleistymisen vaikutuksia naistaiteilijoihin ja taiteeseen. Keskeisiksi teemoiksi nousevat käsitteet: oikea taide, suuret teot, suuret aiheet sekä mitättömyys.

Maanantaikerho yhdistää häpeilemättä tutkimustuloksia, ironiaa, mielipidekirjoituksia ja kerhon jäsenten kokemuksiin perustuvia mututuntumia.

Maanantaikerhon jäsenet:

Maija Hoisko, koreografi
Marjo Hämäläinen, tanssi- ja yhteisötaiteilija
Janna Haavisto, klovni
Vespa Laine, valosuunnittelija ja visualisoija
Diina Bukareva, tanssitaiteilija
Arla Salo, muusikko

Ensi-ilta 15.11.2014 klo 19 Liikelaiturilla

Muut esitykset: su 16.11. / la 22.11. / su 23.11. / la 29.11. / su 30.11.

Liput: 12 / 18 €
Varaukset: toimisto(at)sisasuomentanssi.fi / 050 352 8138

Maanantaikerho toteutuu yhdessä työryhmän ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa. Teoksen toteuttamista tukee Koneen Säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

www.maijahoisko.com

Tuotannot 2013

Hupulla huputettu

nettikuva_hh

HUPULLA HUPUTETTU on koko perheelle suunnattu nykytanssiesitys, jossa mennään yhdessä tunnistamisen teeman äärelle.

Mikä on tuo hahmo jonka näen, ja mitä se tekee?
Mikä on tuo ääni, jonka kuulen?

Työryhmän inspiraatiota ruokkivat muun muassa erilaiset ymmärtämisen, ei-ymmärtämisen sekä tietämisen ja ei-tietämisen tilat. Kuinka olla yhdessä tuntemattoman äärellä?

Teos sai ensi-iltansa lauantaina 9.11.2013 klo 17.00 Hällä-näyttämöllä. Muut esitykset nähtiin niin ikään Hällä-näyttämöllä sunnuntaina 10.11.2013 klo 14.00 ja klo 17.00.

Teoksen ikäsuositus on 5+ vuotta.

Teoksen valmistavat koreografi ja kuvataiteilija Outi Yli-Viikarin johdolla tanssitaiteilijat Rea-Liina Brunou ja Noora Nenonen, muusikko-äänisuunnittelija Jaakko Pimperi, valosuunnittelijat Alpo Nummelin ja Elina Nopanen sekä yleisöyhteistyöntekijä Disa Kamula.

Disa Kamula toteuttaa teoksen valmistamisen ja esityksen aikana nykytanssin yleisötyötutkimusta. Kamula julkaisee tutkimuksestaan artikkelin vuonna 2014.

Hupulla huputettu sai Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen vuoden 2013 Uudet tuotannot -osatuotantotuen. Teoksen valmistumista tuki myös Taiteen Edistämiskeskus.

La Lavadora

– Flamencotanssiteos arjesta

LA LAVADORA_tuotannot

Katso kuvia esityksestä

Miten laulaa pesukone siguiriyan rytmiin? Miten alegrias taipuu imurointiin? Mitä tapahtuu, kun flamencon rytmiikka kohtaa omaa elämäänsä elävät kodinkoneet, laulun sekä loop-tekniikan?

La Loop -työryhmän teos La Lavadora (”Pesukone”) käsittelee flamencon keinoin arjen toistoa.

Kotiäidin arjen luuppi, työelämän oravanpyörän vuosikello, vanhuksen päivien verkas toiste. Olit vanhus tai lapsi, työssä tai työelämästä syrjässä, arki koostuu rutiineista ja toistosta. Elämä muodostuu samanlaisten toimien toistamisesta. Onko elämä sarja toistoja vai enemmän? Miten ihminen säilyy elävänä, herkkänä ja kokevana rutiinien keskellä? Mitä tapahtuu, kun toisto katkeaa?

Teoksessa arkielämän tapahtumia tarkastellaan teknisen näkökulman läpi. Ilmaisumuotona on flamencotanssiin ja rytmiikkaan pohjaava liikemateriaali, mutta äänimaisemana on monenlaista variaatiota ”kone-flamencosta” rikkinäisten kodinkoneiden tuottamaan äänimaisemaan, sekä äänitekniikkaa hyväksi käyttäen loopattuun lauluun ja flamencon rytmeihin. Äänimaisema rakennetaan osin esitystilanteessa.

Teos koostuu työryhmän yhdessä improvisoimista kohtauksista, joiden pohjana ovat erilaiset arkiset, hetkittäiset välähdykset. Oman lisänsä teokselle tuovat Kokeellisen Elektroniikan Seuran suunnittelemat ja toteuttamat lavastukselliset ja äänitekniset elementit, joiden ansiosta myös kodinkoneet ovat orgaaninen osa koreografiaa ja äänimaisemaa.

Esiintyjien, tanssija-koreografi Anu Silvennoisen ja laulaja-muusikko Reetta Sariolan yhtenä suurena inspiraation lähteenä ja teemallisena lähtökohtana teokselle on pienten lasten vanhemmuus sekä kotiarki lasten kanssa.

Työryhmä:

Koreografia ja tanssi: Anu Silvennoinen
Musiikki ja äänimaisema: Reetta Sariola
Valo- ja äänisuunnittelu: Tero Koivisto
Pukusuunnittelu: Katrin Oro
Lavastukselliset ja äänitekniset elementit: KOELSE – Kokeellisen Elektroniikan Seura

Teos toteutetaan Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen osatuotantona. Teoksen valmistumista ovat tukeneet myös Pirkanmaan taidetoimikunta, Valtion tanssitaidetoimikunta sekä Tampereen kaupunki.

La Lavadora sai ensi-iltansa lauantaina 25.5.2013 Hällä-näyttämöllä. Lisäesitykset su 26.5., ke 29.5. ja to30.5.2013.

Tutustu työryhmään:

Anu Silvennoinen on tamperelainen freelance-tanssitaiteilija. Hän on opiskellut Tukholman Danshögskolanissa tanssipedagogiksi sekä suorittanut flamencotanssin jatko-opintoja mm. Sevillassa Espanjassa. Hän on toiminut tanssijana ja koreografina erilaisten kokoonpanojen kanssa 2000-luvun alusta lähtien Suomessa ja Ruotsissa.

Omassa taiteellisessa työskentelyssään Anu Silvennoinen on tutkinut mm. flamencon muuntuvuutta ja uusia näkökulmia lähestyä voimakkaaseen perinteeseen pohjaavaa taidemuotoa. Hän on kiinnostunut tutkimaan genrerajoja ylittäviä lähestymistapoja flamencotaiteeseen sekä käsittelemään myös yhteiskunnallisia ilmiöitä töissään.

Anun merkittävimpiä töitään ovat mm. lapsille suunnattu flamencotanssiteos Maalarin harmaa päivä (2011), sooloteos Otollista maaperää (2010), kansainvälinen yhteistyöprojekti Soleá Online (2008) sekä sooloteos Toisaalla (2006).

Silvennoinen on 1- ja 3 -vuotiaiden poikien äiti, sekä 9- ja 10 -vuotiaiden pojan ja tytön äitipuoli.

Reetta Sariola on valmistunut maisteriksi musiikkitieteestä Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt kulttuurituottamisen parissa Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksessa vuodet 2005-2010. Tällä hetkellä hän opiskelee klassista laulua Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Kiinnostuksen kohteena omassa taiteellisessa tuotannossa Reetalla on sensitiivisyys ja kokeilu, sekä etsiä uusia tapoja lähestyä klassista laulua. Viimeisimmäksi hän on ollut mukana Hannu ja Kerttu -lastenoopperassa (Hannuna), sekä monitaiteellisessa Reincarnations -produktiossa (molemma 2011).

Sariolalla on 1-vuotias tytär ja 3-vuotias poika.

Tero Koivisto valmistui TAMKin Taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta talvella 2009 vahvuutenaan valoilmaisu. Tätä nykyä hän työskentelee esittävien taiteiden parissa kuvallisesta, valollisesta ja äänellisestä ilmaisusta vastaten.

Tero on sijaisemo 10-vuotiaalle bordercollien pennulle.

Katrin Oro on valmistunut pukuompelijaksi vuonna 2010. Hän on myös suorittanut käsityödiplomin, ja hänen intohimonaan onkin tehdä luomuksia niin käsityön kuin maalauksen kautta. Katrinin taustalta löytyy mm. muutamia projekteja ja yksi taidenäyttely.

Tanskalaisen soittokunnan vierailu

Tanskalaisen soittokunnan vierailu on kamarityyppinen tanssiteos, joka saa innoituksen juhlien odotuksen tunnelmista ja kuvitellusta tanskalaisuudesta, monarkian kaipuusta sekä puhallinmusiikista. Tanskalaisen soittokunnan vierailu on tamperelaisen Tanssiteatteri TanssiBoxin teos.

kuva: Hanna Lappalainen

Juhlien odotuksesta hehkuvat kolme tanssijaa sekä muusikko. Tanssin ja puhallinmusiikin kautta luodaan irrationaalisia tilanteita ja kohtaamisia ihmisten välillä mitä suurimmalla lämmöllä. Musiikki synnyttää liikettä ja liike inspiroi musiikkia, kaiken takana kuitenkin melankolia ja pelko ajan loppumisesta.

Näyttämöllinen esillepano mahdollistaa esityksen kuljettamisen vanhainkodista, gallerioihin ja erinäisiin julkisiin tiloihin.

Teos on saanut Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Uudet tuotannot 2012 -tuotantotuen. Teosta ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta ja Tampereen kaupunki.

Teostiedot

Koreografia: Ari Numminen
Tanssi: Katriina Kantola, Terhi Pinomäki-Lenick, Mia Tiihonen
Muusikko: Denise Ward (trumpetti)
Valot: Katja Muttilainen
Puvustus: Tiina Helin
Valoajot: Elina Nuponen

Tankalaisen soittokunnan vierailu -työpaja

Työpaja sisältää sekä musiikki- että liikeosuuden. Muusikko Denise Ward ohjaa musiikkiosuuden ja se keskittyy rytmisoittimien käyttöön. Liikeosuus perustuu luovaan tanssi-ilmaisuun ja sen ohjaa TanssiBoxin tanssija. Työpajan aikana puolet osallistujista tekee liikkeellisiä tehtäviä ja puolet työskentelee rytmisoittimien parissa. Osassa harjoituksista rytmisoittimet määrittelevät liikkeen tempoa ja dynamiikkaa, kun taas osassa harjoituksista soittajat seuraavat liikettä ja sen tempoa ja dynamiikkaa. Kaikki osallistujat tekevät vuorotellen sekä liikkeellisiä harjoituksia, että rytmisoitinharjoituksia.

Työpaja liittyy Tanskalaisen soittokunnan vierailu -teokseen ja sen kesto on 60 minuuttia.

MENNEET ESITYKSET

2014

Alkuvuodesta 2014 Tanskalaisen soittokunnan vierailua on esitetty Ylöjärvellä ja Maltalla.

2013

Vuonna 2013 Tanskalaisen soittokunnan vierailua nähtiin kiertueella Akaalla, Tampereella ja Orivedellä. Lisäksi teos vieraili Tanskassa Silkeborg Performers Housessa.

2012

Ensi-ilta teatteri Siperiassa lauantaina 22.9.2012. Muut esitykset 23.9., 29.9. ja 30.9.

Sopimaton

Lue Turun Sanomien arvostelu ensi-illasta.

Kuvagalleria

Toistaiseksi viimeiset esitykset nähtiin Salossa (Salon teatteri, Mariankatu 3) perjantaina 25. ja lauantaina 26.1.2013 klo 19

Lue lisää ->

Tuotannot 2012

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere