Yhteisötanssifestivaali

Vuoden 2014 Yhteisötanssifestivaali järjestetään 14.-16.8. Lue lisää festivaalista ja tutustu ohjelmistoon: http://www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/yhteisotanssifestivaali-2014/

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Yhteisö tanssii ry ovat järjestäneet Tampereella kaksi Yhteisötanssifestivaalia vuosina 2010 ja 2012. Festivaali on tuonut esille yhteisöllistä, osallistavaa ja voimaannuttavaa tanssitaidetta kaikille ihmisryhmille, tuonut tanssin keskelle ihmisten arkea ja tarjonnut mahdollisuuksia pysähtyä taiteen äärelle yhdessä muiden kanssa katsellen, kuunnellen tai mukana tanssien.

Ensimmäistä kertaa Yhteisötanssifestivaali järjestettiin 26.-29.8.2010. Jo ensimmäisen festivaalin tavoitteena oli tuoda tanssia mahdollisimman monen kaupunkilaisen ulottuville, ja tapahtuma levittäytyikin jo tuolloin ympäri Tampereen kaupunkia kaduille, toreille, puistoihin, ostoskeskuksiin ja ylipäätään sinne, missä ihmiset ovat ja liikkuvat. Festivaali järjestettiin yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa, ja pääkirjasto Metso toimi myös yhtenä keskeisenä tapahtumapaikkana festivaalilla.

Vuoden 2012 festivaali järjestettiin 22.-26.8. teemalla yhteisötanssi ja muut taiteet. Festivaalilla nähtiinkin monipuolinen kattaus yhteisötanssia yhdistettynä muihin taiteisiin. Mukana oli mm. musiikkia, kuvataidetta ja tanssia yhdistelevä kokonaistaideteos Hymyilevät kädet, jossa lavalla nähtiin mm. kuvataiteilija Rafael Wardi. Festivaalin yhteydessä järjestettiin myös Wardin teoksia esittelevä taidenäyttely Galleria Emilissä. Vuoden 2012 festivaalilla oli mukana myös kansainvälisiä vieraita: Iso-Britanniasta Tampereella saapuivat suurien joukkojen koreografina tunnettu Rosemary Lee sekä ”yhteisötanssiguru”, Yhteisö tanssii ry:n kunniajäsen Christpher Thomson.

Festivaalia ovat tukeneet Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut sekä Valtion tanssitaidetoimikunta.

Taiteellisena johtajana vuosina 2010 ja 2012 toimi yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen.

Katso myös:

Tanssia sunnuntaipiknikillä Koskipuistossa Yhteisötanssifestivaalilla 2012. Kuva: Hanna Lappalainen

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere