Hämeenlinnan tori täyttyy tanssista 29.4.

Tiedote 26.4.2012
Julkaisuvapaa

Lataa pressikuva. Kuvaaja: Antti Paranko

Hämeenlinnan tori täyttyy tanssista Kansainvälisen tanssin päivän kunniaksi sunnuntaina 29.4.2012 klo 14 alkaen. Torilla nähtävässä Tanssin päivän näytöksessä on esiintymässä iso joukko kantahämäläisiä tanssiryhmiä, -harrastajia ja -ammattilaisia. Tähtivieraana torin lavalla nähdään tanssija, koreografi, Talent Suomi-tuomarinakin tunnettu Sami Saikkonen. Tanssin päivän tapahtuman järjestää Sisä-Suomen tanssin aluekeskus.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään eri puolilla maailmaa ranskalaisen tanssija, koreografi ja tanssiteoreetikko Jean-Georges Noverren syntymäpäivänä 29. huhtikuuta nyt jo 30:tta kertaa. Kansainvälisen tanssin päivän tavoitteena on lisätä tanssin näkyvyyttä ja juhlistaa tanssia kaikille ihmisille yhteisenä ilmaisumuotona.

Tanssin päivän 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään UNESCO:n rakennuksessa Pariisissa. Tapahtumassa luetaan mm. Tanssin päivän julistus, jonka on tänä vuonna laatinut belgialais-marokkolainen tanssija-koreografi Sidi Larbi Cherkaoui. Suomennettuna julistus löytyy mm. Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen nettisivuilta osoitteesta www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/ei-kategoriaa/tanssin-paivan-julistus-2012/

Hämeenlinnan Tanssin päivän tapahtuman järjestää Sisä-Suomen tanssin aluekeskus. Tapahtuman vastuuhenkilöinä toimivat hämeenlinnalaiset tanssijat Heidi Wasko ja Tanja Kunnari

Torilla esiintymässä nähdään Sibeliusopisto, Vanajaveden opisto, Feeniks Teen-Dancers, Hämeenlinnan kansantanssinuoret, Iittalan yhteisötanssijat, Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskus sekä Akaan balettikoulu.

Lisätiedot:

Tanja Kunnari
040 961 2499 / tanja.kunnari@gmail.com

Kirsi Soini (to 26. ja pe 27.4.)
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
044 023 8138 / kirsi.soini@sisasuomentanssi.fi

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere