Filter


Kuka on Sonja Pälli? Entä Milla Järvinen? Millainen on Eliel Tammiharju?

FILTER on liikkeellinen ja äänellinen tutkielma minäkuvan muodostumisesta 2000-luvulla. Se tutkii ympäristön, sosiaalisen median pyhän sanan ja oman menneisyyden vaikutusta suhteessa nykyhetkeen. Teos tarkastelee toisen ihmisen tekojen sekä sanojen merkityksiä ja seurauksia nuoruuden ajan kokemuksissa suhteessa aikuisuuteen. Ulkoiset ärsykkeet ja henkilökohtainen sisin käyvät jatkuvaa keskustelua minuudesta: Kuka olen? Millainen olen? Millainen haluan olla? Miten muut minut näkevät ja kokevat?

Sirkustaiteilija Järvinen ja tanssija, tanssinopettaja Pälli ovat tunteneet yli kaksikymmentä vuotta ja heillä on toisistaan tietynlainen käsitys ihmisenä ja taiteilijana. Ihminen elää jatkuvassa muutoksessa suhteessa omiin tunteisiinsa ja ajatuksiinsa, onneksi. Tämän myötä Pälli ja Järvinen, kaksi ystävää, päättivät tutustua toisiinsa uudelleen. Mitä siitä syntyy vai syntyykö mitään?

FILTER on ilakoiva riemujuhla, Vapaustanssi, jossa yhdistyy liikkeen vapaus, maassa ja ilmassa, ei kenenkään maalla. Siinä hyvästellään entinen, tunnettu, tiedetty minä. Toivotetaan tervetulleeksi tuntematon sisin, joka on meissä jokaisessa syntymästä lähtien.

Mitä jos riitän tällaisena?

25.10.2018 klo 19 Ensi-ilta
27.10.2018 klo 19
28.10.2018 klo 15

Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, 15100 Lahti

Liput 15/8€ (lapset alle 12-vuotta, opiskelijat, eläkeläiset, esittävän taiteen ammattilaiset)

Lippuvarukset:
filter.tahanasti(at)gmail.com tai 045 699 1600

Kurkkaa traileri:

https://www.facebook.com/events/2154180434909590/

LOKATANSSIT 5 vuotta

LOKATANSSIT- Nykytanssitapahtuma, joka juhlii 5-vuotisjuhlaansa Pikkuteatterilla lauantaina 6.10.2018

Lokatanssit -nykytanssitapahtuma viettää 5-vuotisjuhlaansa Lahden Pikkuteatterilla lauantaina 6.10.2018. Illassa nähdään Leena Keizerin ​teos Otteita, Niina Rajaniemen Loopperi ​ja innerdinnerinnoventin OLENNAISTA-demo​.

Ensimmäinen LOKATANSSIT toteutui 30.10.2014 Lahden Pikkuteatterissa. Nykytanssiryhmä innerdinnerinnovent aloitti tapahtuman järjestämisen, jotta paikallisten tanssin ammattilaisten teoksia saataisiin yleisölle esitettäväksi ja nykytanssin tunnettavuus lisääntyisi Lahden alueella. Vuonna 2015 tapahtuma järjestettiin ravintola Tirrassa. Lahtelainen tanssitaiteilija Meri-Tuuli Risberg järjesti tapahtumaa vuodet 2016 ja 2017 Salpauksen Sirkuskeskuksella yhteistyössä mm. Lahden seudun tanssin ammattilaiset ry:n kanssa. Vuonna 2018 tapahtuman tuotannosta vastaavat tanssitaiteilijat Lotta Halinen, Meri-Tuuli Risberg ja Heini Tuoresmäki.

Tänä vuonna tapahtuma juhlii 5-vuotisjuhlaansa! Nykytanssille ja tanssin ammattilaisille on luotu hieno, ainutlaatuinen tapahtuma, joka jatkuu ja kehittyy Lahdessa.

Tervetuloa nauttimaan tanssitaiteesta!

Pikkuteatteri Loviisankatu 8, Lahti
6.10.2018 klo 16
Liput 5/10€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
Vain käteinen
Iippuvaraukset: lokatanssit@gmail.com

Illan esitykset:
Leena Keizer – Otteita
Niina Rajaniemi – Loopperi
innerdinnerinnovent – OLENNAISTA-demo

Juliste: Meeri Lehto
Kuva: Christoph Bader

Tanssin tapahtumat

Tässä kaikille Päijät-Hämeen tanssintoimijoille kalenteri, johon voit merkitä omat tapahtumasi ja kurkata milloinkas ne muiden tapahtumat olivatkaan.

LaSTA ry:n uusi hallitus

LaSTA ry:n vuosikokouksessa on valittu LaSTAlle uusi hallitus. Tässä uusi hallitus:

Erika Messo-Karhu
Sonja Pälli (sihteeri)
Johanna Rajala (pj)
Meri-Tuuli Risberg
Kati Taitonen

Varajäseneksi valittiin
Riia Niemelä

Yhdistys toivottaa kaikille tanssintäyteistä kevättä!

Tanssiva joulukalenteri 2017

Vuoden 2017 tanssiva joulukalenteri alkaa taas 6.12. perinteisellä itsenisyyspäivän Valo-luukulla. Tänä vuonna kalenterissa nähdään Valo-luukkun lisäksi tanssivia Tositonttuja sekä vapaasti leijailevia hiutaleita.

Joulukalenteri huipentuu yhteistyöhön Lahti Gospel kuoron kanssa. Ennen kuoron joulukonserttia Valohiutale toivottaa yleisön tervetulleeksi konserttiin Ristinkirkon portailla.

Tule mukaan seuraamaan tanssin taikaa ja nauttimaan jouluisesta tunnelmasta!

6.12. Valo
Lotta Halinen, Leena Keizer, Kati Taitonen
Sibeliustalon ranta klo 14.15

13.12. Tositontut
Lotta Halinen, Sonja Pälli
Lahden tori ja Lanunaukio klo 12

19.12. Hiutale
Katri Liikola, Kati Taitonen
Lahden tori ja Lanunaukio klo 12

22.12. Valohiutale
Tanja Huotari, Katja Nihtilä
Ristinkirkon portaat klo 16.30

22.12. Valohiutale
Tanja Huotari, Katja Nihtilä
Ristinkirkon portaat klo 19.30

LOKATANSSIT tulee taas!

Paikka: Salpauksen Sirkuskeskus, Svinhufvudinkatu 13, Lahti.
Aika: Lauantaina 2.12.2017 klo 16
Liput: 5€/7€ (alle 12 v. lapset ilmaiseksi)
Lippuvaraukset ja info: lokatanssit@gmail.com
Kesto: n. 2 h sisältää väliajan
Kahvio ja lipunmyynti, vain käteinen!

Neljättä kertaa järjestettävässä LOKATANSSIT -nykytanssitapahtumassa nähdään tänä vuonna kolme erilaista nykytanssiteosta:

Katri Liikolan ja Kati Taitosen Jälki-teos. Jälki valmistui syksyllä 2017 tehden kuuden esityksen kiertueen Päijät-Hämeen palvelutaloissa ja nyt Lokatansseihin Jälki tuodaan palvelukeskuksista teatteritilaan.

Hämeenlinnasta vierailee Hanna Brotheruksen koreografioima Käyntikortti-teos, jossa tanssijoina nähdään HSTA ry:n Anna Haaranen, Hanna Häyrynen, Kati Mäkelä, Marjuska Santala ja Heidi Wasko.
Teoksen kantaesitys oli Hämeenlinnan Teatterin Verstas-näyttämöllä 1.12.2016.

Lahtelaisen Taidekollektiivi Liiketilan monitaiteellinen teos KAIUT-kielen maisemia saa ensi-iltansa tämän vuoden LOKATANSSIT-tapahtumassa. Liiketilassa työskentelee graafinen suunnittelija Marion Robinson, tanssi-ja sirkusartisti Reetta Kinnari, tanssitaiteilija Meri-Tuuli Risberg ja taideteollinen muotoilija Elina Koskelainen.

Tapahtuman toteutumista on tukenut Lahden Kulttuurikeskus.

TERVETULOA!

LOKATANSSIT fb sivut:
https://www.facebook.com/Lokatanssit/

2017 fb tapahtumasivu:
https://www.facebook.com/events/1782418428725448/

LaSTA ry on mukana PUHTI-esittelypäivässä

Uudenlainen tanssin, teatterin, sirkuksen ja kuvataiteen esittelypäivä PUHTI järjestetään yrityksille ja yhteisöille nyt ensimmäisen kerran maanantaina 22.5.2017 klo 10.00 -17.00 Lahden kaupunginteatterissa.

Tervetuloa käymään PUHTI-päivässä! Voit löytää yrityksellesi sopivaa paikallisesti ja ammattitaidolla tuotettua pikkujoulu-, TYKY- tai kehittämispäiväohjelmaa tai pitkäjänteistä organisaation kehittämisapua.

Tai sitten saat idean taide-elämyksestä, jonka avulla liikkeesi muistetaan, siellä käydään ja sieltä ostetaan.

PUHTI-päivän aikana esittävän taiteen osaajat antavat Eero-näyttämöllä maistiaisia liikkuvista produktioistaan ja ovat tavattavissa teatterin lämpiössä. Lämpiössä toimintaansa esittelevät myös kuvataiteen toimijat, jotka tarjoavat erilaisia palvelupaketteja. Ne voivat olla esimerkiksi kekseliäitä työpajoja organisaationne kehittämiseksi. Tarjolla on myös taidetta liikkeeseesi hyvin edullisilla ehdoilla.

Taidepalveluiden hankkiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tule, ylläty ja tilaa edullisesti tarpeisiin sopivaa taidetta ja taiteen menetelmiä. Sisäänpääsy PUHTI-päivään on maksutonta lahtelaisten yritysten edustajille.
PUHTI-päivän järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyökumppaninaan Lahti City ry.

Avoin tuotantohaku koreografeille 2017

Lahden Seudun Ammattitanssijoiden yhdistyksen (LaSTA ry)

AVOIN TUOTANTOHAKU KOREOGRAFILLE

Lahden alueella avautuu 28.2.-19.3.2017 haettavaksi tanssituotanto, jonka toteutusajankohta on kesä-syksy 2017. Tanssiteokseen haetaan koreografia, joka valituksi tullessaan saa järjestämänsä vapaan koetanssin kautta hakea teokseen maksimissaan kaksi tanssijaa/esiintyjää. Koreografi saa itse valita, haluaako olla teoksessa myös itse esiintyjänä. Esityksen kohderyhmä ja tyyli ovat vapaat.

LaSTA ry haluaa olla osaksi mukana tuottamassa tanssin tuotantoa Lahteen. LaSTA tarjoaa osan palkkakuluista ja markkinointiapua. LaSTA osallistuu tuotantoon myös hakemalla kaupungilta projektiavustusta. Muu LaSTAn tarkempi budjetti selviää 10.3.mennessä.

Koreografi sitoutuu olemaan itse aktiivinen muissa tuotannollisissa asioissa:
hakija hoitaa itse työskentelyavustushakemukset henkilökohtaiseen työskentelyyn Lahden kaupungilta (huhtikuussa) sekä muut mahdolliset apurahat. Jos tuotanto on suunnattu lapsille tai nuorille, hakijan tulee itse tarttua myös Efekti-lastenkulttuurihakemukseen.

Esitystä on tarkoitus promota Lahti Block Partyssä (elokuussa) ja ensi-ilta ajoittuu Taidelauantaihin syyskuun alkuun 2017. Myös Lokatansseissa loka-marraskuussa on mahdollisuus esitykselle. Muita esityksiä koreografi ja valittu työryhmä suunnittelee LaSTA ry:n kanssa projektin edetessä.

Avoimet hakemuset sekä hakijan cv tulee lähettää 20.3.2017 mennessä osoitteeseen lasta@sisasuomentanssi.fi

Kuvia aiemmista LaSTAn ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Lahden seudun tuotannoista:


TaikaTarinat

Sampo ja Luka

Snapshot

Koulutustuki Päijät-Hämeen tanssin ammattilaisille

Hakuaika: 31.10.2017 asti

Hakemus: Vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää ainakin seuraavat tiedot:

  • Hakijan yhteystiedot
  • Kurssin sisältö, ajankohta ja paikka
  • Perustelut osallistumiselle
  • Haettava  määrä
  • Allekirjoitus

Tukea myönnetään vain kuitteja vastaan, maksimissaan 100 € / koulutus. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat kurssimaksut, matkakustannukset, päivärahat, yöpyminen. Tuen saaminen edellyttää tositetta kurssimaksusta.

Koulutustukea myönnetään vuoden 2017 aikana tapahtuneille tai tulossa oleville kursseille. Hakuaika on jatkuva 31.10.2017 asti. Koulutustuet käsitellään kahdesti: elokuussa siihen mennessä tulleet hakemukset ja marraskuussa loput hakemukset. Sama hakija voi hakea koulutustukea vain kerran vuoden 2017 aikana.

Koulutustukea myönnetään LaSTA ry jäsenille. Jos tukea jää jäljelle voidaan sitä myöntää myös Päijät-Hämeessä työskenteleville tanssin ammattilaisille. Tukea myönnetään tanssin ammattilaisten täydennys- ja jatkokoulutukseen sekä intensiivikursseihin. Tukea ei myönnetä tavanomaisesta treenauksesta aiheutuneisiin lukukausimaksuihin.

Hakemukset lähetetään määräpäivään mennessä osoitteeseen:

lasta(at)sisasuomentanssi.fi

Tanssiva joulukalenteri 2016

Tanssiva Joulukalenteri tulee taas ilostuttamaan Joulun odotusta!
Tanssin riemua ympäri Lahtea!
Luukkuja toteutetaan 1.12.-22.12.2016.

tanssiva-joulukalenteri-2016

To 1.12.
TaikaTarinat
Leena Keizer ja Lotta Halinen
Lahden Urheilukeskuksessa (PHUL Joulumaa) klo 17.00-19.30

Ti 6.12.
Valo
Leena Keizer, Kati Hukka ja Kati Taitonen
Valo kulkee torilta kaupungintalolle klo 16

Ke 7.12.
Lumihiutale
Kati Taitonen, Katri Liikola ja Kati Hukka
Lahden tori ja Lanun aukio klo 11

Pe 9.12.
Tositontut
Meri-Tuuli Risberg ja Kati Taitonen
Lahden keskustan alue klo 11

La 10.12.
Lumihiutale
Tanja Huotari ja Katja Nihtilä
Lahden keskustan alue klo 12

Ti 13.12.
Tositontut
Leena Keizer ja Meri-Tuuli Risberg
Lahden keskustan alue klo 11.00

Ke 14.12.
Valo
Meri-Tuuli Risberg, Katri Liikola ja Katja Nihtilä
Sibeliustalon edusta klo 17.30

La 17.12.
TaikaTarinat
Leena Keizer ja Lotta Halinen
Lahden tori klo 11

Ti 20.12.
Aamutontut
Katja Nihtilä ja Kati Taitonen
Lahden keskustan alue klo 8.00

To 22.12.
Valo
Tanja Huotari ja Katja Nihtilä
Ristinkirkon portaat klo 17.15

To 22.12.
Valo
Leena Keizer ja Tanja Huotari
Ristinkirkon portaat klo 20.15
Luukun lahjoittaa Lahden Gospel kuoro

Lisäksi Suomen Metsäkeskus lahjoitta kaksi luukkua
esitettäväksi lahtelaisissa päiväkodeissa.

Tapahtuman järjestää:
Lahden Seudun Tanssin Ammattilaiset ry

Lisätiedot:
Piia Kulin / 050 552 1138 / piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Pirkanmaa ja Häme

Toiminnanjohtaja
Piia Kulin
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Postiosoite:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere